Незабутня Барселона

27 липня 2015
Inna Udovychenko
Барселона - чудове місто зі своїм неповторним колоритом. Саме тут відчувається атмосфера свята.

На Барселону в мене було всього-на-всього 2 дні. І в свою культурну програму я намагалася втиснути максимум :)

Поїхали! Перш за все я склала список пам'яток, які обов'язково потрібно відвідати. 

1. Площа Каталонії 

Саме звідси й починається подорож будь-якого туриста. Про цю прикрасу Барселони написано чимало, але для кожного туриста вона своя. На площі завжди багато людей, як каталонців, так і туристів. У центрі розташований льодовий каток, фонтан, декілька пам'ятників. Для любителів шопінгу є величезний торгівельний центр. 
 

2. Sagrada Familia 

Спокутувальний Храм Святого Сімейства. Є візитівкою міста. Це вінець творіння Антоніо Гауді. Це як Ейфелева вежа у Парижі :) Тому відвідати просто необхідно. Один з найвідоміших довгобудів світу. Будується й досі. Кожна вежа присвячена апостолу. Вежі нагадують піщані будиночки з гвинтовими сходами в середині. 

Якщо піднятися на вежу, то ви побачите краєвид міста. Дуже гарно. Храм захоплює своїм зовнішнім виглядом. На фасадах будівлі відтворені біблійські сцени. Внутрішнє оздоблення - це витвір мистецтва. Все продумано. Гармонічне поєднання різних стилів: модерна, готики, барокко - в мене викликає захоплення. Дуже багато деталей, на які потрібен час, щоби сфокусувати свою увагу. І цьому варто приділити свій час.

Квиток рекомендую придбати через сайт: bcnshop.barcelonaturisme.com - це зекономить ваш час і гроші. 
 

3. Park Guell 

Це щось нереальне. Це творіння Гауді наче дитяча фантазія.

Пряникові будиночки з білявими верхівками при вході в парк, саламандра з мозаїки - символ парку, медальйон з прапором Каталонії та головою змії, 86 колон, величезна лава для сидіння, викладена з хитромудрих колажів зі шматочків кахелю та битого скла. Гуляти тут можна довго, насолоджуючись як витворами мистецтва, так і чудовими краєвидами.

Сидячи в парку, я стежила за школярами, які грали в гру "Знайди картинку Гауді". Чим більше знайдеш, тим кращою буде оцінка. 
 
Напевно, не тільки мені в голову приходять думки: щоб такого з'їсти або випити, щоб створити таке диво? :) 

4. Museu Picasso 

Місце, де можна зануритись в атмосферу прекрасного. Тут не відчуваєш плину часу. В музеї представлені роботи Пікассо, фотографії з сімейного архіву. Рекомендую орендувати аудіогіда.
 

5. Casa Mila 

Будівля без кутів. Ця споруда занесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Автор цього дива - Антоніо Гауді. Архітектор зробив неможливе - побудував будинок, який не має несучих та опорних стін. Усі перекриття тримаються на колонах. 

6. Casa Batllo 

"Дім кісток". Ця будівля дуже схожа на казкового дракона. Улюбленого персонажа Гауді. Цей дім має цікаву конструкцію. Продумав Гауді й гру зі світлом, реалізувавши у цій споруді ідею переходу кольорів. 

На жаль фото не зробила, оскільки була там пізно вночі.

7. Barcelona Cathedral 

Кафедральний собор Барселони. Присвячений Святому Хресту Святої Євлалії Барселонської - покровительці Барселони.
 

8. Triumphal arch 

Ворота Барселони. Арка побудована на честь Всесвітньої виставки (1888 р.) 

Вона виглядає дуже ефектно - з червоної цегли, прикрашена ангелами та гербами провінцій Іспанії. Барселонці пишаються своїм гербом, тому його можна побачити на багатьох спорудах.
 

9. Torre Agbar 

Місцеві називають цю офісну вежу - "огірком". Вночі ця споруда виблискує різнобарвною підсвіткою. А вдень - це звичайнісінький офісний центр. 
 

10. La Boqueria 

Продуктовий ринок, на якому є все, чого душа забажає. Від паельї, хамону, сальчiчону, чорізо, тапасу, грибів, овочів, фруктів, солодощів й до свіжих морепродуктів. Все це можна придбати або ж, за вашим бажанням, з обраних продуктів можуть приготувати страву. Дуже смачно! Рекомендую.
 

Де можна попоїсти національних страв? 

Els Quatre Gats - ресторан "4 Кота". 

Цей заклад відомий своїми знаменитими гостями: Пабло Пікассо, Антоніо Гауді, Хуліо Гонсалес та інші. Пабло Пікассо автор дизайну меню. Рекомендую цей заклад - дуже смачні страви. Особливо десерти. :)

Granja la Pallaresa

Для тих, хто любить солоденьке, - кав'ярня Granja la Pallaresa. Ця кав'ярня працює з 1947 року. Тут  смачний гарячий шоколад з вершками, а також національні солодощі - чуррос, відомі у всьому світі.

Ви отримаєте гастрономічне задоволення :)
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Anzhela Ivaschenko 3 березня 2015
Як завжди - захоплююче, динамічно, барвисто ... Маленький, але дуже цінний путівник для мандрівника.
Олена Олена 13 лютого 2015
Дуже гарне місто, хочу там побувати.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше