(НЕ)гарні красені та красуні

Таємниці красунь: 4 складові, які роблять привабливою майже кожну людину

  • Що насправді допомагає жінкам та чоловікам бути вродливими в очах інших

      Красива жінка – це насолода для чоловічих очей. Та чого там, і для жіночих також. На жіночу вроду можна милуватись нескінченно. Ой! Чому ж тільки на жіночу? Красиві чоловіки приваблюють погляди оточуючих людей не менше, ніж гарні жінки. Чи не так? Але з чого, власне, складається краса? З довгих вій, з оксамиту очей, звабливих вигинів? Можливо, з атлетичної фігури, накачаних м’язів та пухких вуст? Чи може, як написано у вірші, краса - це «вогонь, що мерехтить в сосуді»? На мій погляд, й одне, і друге має сенс. Впевнена, про те, як піклуватися про красу тіла, обличчя та який вибрати одяг чи взуття, вже написано немало. Мене ж цікавить інший аспект теми.

     Чому некрасиві від природи люди стають в очах суспільства  більш гарними та привабливими, ніж еталонні красені та красуні? Напевно, є  складові краси, що дозволяють відчувати себе гарними людей з неформатною зовнішністю.

    На мій погляд, перша складова краси – це любов до себе.

    Пригадую один момент  з часів навчання в інституті в Харкові. Вчилася я на хоровому відділі Інституту культури. У ті часи на кожному концерті обов’язковим був виступ хору. Тому наш студентський колектив разом з хором Інституту мистецтв тягали по всіляких заходах. Того разу ми від’їжджали до Києва, де всі області звітували концертними програмами перед усією Україною. Деякі студенти та студентки вже були одружені, і їхні другі половинки прийшли проводжати своїх коханих у далекий шлях. Особливо відрізнялась одна пара. Дівчина з нашого хору ніжно обіймала свого чоловіка та щось тихенько шепотіла йому на вушко. Сказати, що вона негарна, - то взагалі нічого не сказати! Страшна, хай Бог милує! А її чоловік, молодий красень, дивився на неї закоханими очима та ласкаво гладив по щоці. Один з моїх однокурсників, що не відрізнявся тактовністю, аж скипів: «Ну як так? Баба Яга замуляла очі такому красеню!».А от так! Бо є такі особистості, що несуть себе перед людьми, як королеви краси. Хоч зовні і схожі на Бабу Ягу, вибачте за дещо різкий вислів. Вони люблять себе і щиро вважають себе гарними. Тому поводяться впевнено, а іноді навіть самовпевнено. І от вже й оточення вважає їх красивими. Зустрічали таких? Гадаю, що так.

  Та мало не кожен з вас знайомий з протилежною ситуацією, коли вродлива людина не сприймається як така, бо поводиться невпевнено і зацьковано. Така людина вважає себе нікчемою. Вона думає, що негарна і що всі інші думають так само. Коли ж їй говорять якісь компліменти стосовно зовнішності, вона не вірить в щирість слів і почувається ще більш невпевнено. Колись і я вважала себе такою. Майже такою. Мій чоловік доволі дотепно описував мій портрет, який я сама «малювала» у своїх висловах: «Маленька горбата особа без шиї, з короткими ногами, вузькими плечима і непропорційно великими грудьми, з короткими пальцями на широких неінтелігентних долонях, з великими вухами і кирпатим носом». Уявили таке собі страховисько? Може, я трохи перебільшую, бо ніколи не вважала себе страховиськом. Але й гарною – теж. Добре, що завдяки люблячим близьким людям я змогла зрозуміти,що це не так.  

   Друга складова краси – це харизма і талант.

   Ось приклад із мого життя. В юнацькі роки я навчалася в педагогічному училищі на музичному відділі. І був у нас викладач з дуже непривабливою зовнішністю: невисокий на зріст, з маленькими вицвілими очима та з великим носом з горбинкою. Але його обожнювали майже усі учні. Дівчата ж просто закохувалися в цього невродливого чоловіка та навісніли від ревнощів, коли він приділяв комусь більше уваги. Звісно, ця увага була пов’язана  з учбовим процесом. Бо він мав дружину, яку  всі знали й поважали. Викладачем він був суворим і вимогливим. Не опускався до панібратства, але й не пригнічував учнів. А ще вмів запалювати в наших юних душах вогонь творчості та знань. Спілкуватися з цим чоловіком було легко і цікаво. То вже через кілька перших тижнів навчання ніхто й  не помічав ні великого носа, ні тьмяного погляду невиразних очей, ні субтильної фігури. Для нас він був улюбленим викладачем і жаданим красенем. На мій погляд, красивим його робили колосальна харизма та величезний педагогічний талант.

    Третя та четверта  складові краси – треноване тіло та душевна рівновага.

     Ні, я не  про кубики пресу чи рельєфні м’язи!  Я –  про прості речі. М’язи мають працювати, суглоби мають бути рухливими, очі мають бачити цей світ, вуха – чути, і таке інше.Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що над цими простими речами треба працювати. Тобто тренувати тіло, щоб жити повним життям. Відомо безліч випадків, коли природа обділила здоров’ям чи нещасний випадок скалічив людину. Багато з цих бідолах зламані духом і тихо та безрадісно доживають свій вік. Але є  й такі, що не здаються і важко та наполегливо працюють над своїм хворим тілом. Їм вдається досягнути таких вражаючих результатів, що аж дух перехоплює! З часом тіло наливається силою та здоров’ям, а душа – спокоєм і радістю. Про душевний спокій і рівновагу теж треба дбати. Бо яка ж радість життя, коли зсередини гризуть тривога та сум? Особисто я такими людьми захоплююсь. А ще вони мотивують мене не нити, а працювати над собою. Це  - Герої нашого часу. Хто вони?  Їх багато. Скалічені війною воїни, що стали на протези та продовжують жити. Дівчина без ноги, що займається балетом. Старенькі, що своєю міццю та вправним тілом заткнуть за пояс молодиків. Інваліди, що стали силачами, бо не змирилися з вироком долі та розробили програми з реабілітації. Ці розробки поставили на ноги не тільки їх самих, а ще й велику кількість хворих людей...

     Усім жінкам та чоловікам бажаю бути гарними і щасливими! А для цього:

-         Любіть себе просто за те, що ви – унікальна людина! Такої, як ви, більше немає у цілому світі. З безліччю недоліків, слабкостями  та страхами. Але й – з гідністю, силою і сміливістю водночас. І тоді ви будете почувати себе королевою краси, навіть якщо маєте криві ноги або великі вуха!

-         Займайтеся улюбленою справою та розвивайте свій талант! При чому талант може бути різним. Можна талановито випікати пироги, вирощувати квіти, чи… валяти дурня!

-          Не лінуйтеся, тренуйте тіло та підтримуйте душевну рівновагу! Ходіть, присідайте, обертайте очима чи… полежіть у позі зірки, якщо треба!

    Красивою людину роблять людяність, доброзичливість, оптимізм… Та багато чого ще! Звісно, що акуратний манікюр, гарну зачіску та елегантний одяг ніхто не скасовував. Доглянуту шкіру, доречний макіяж також. Та це вже інша історія… Чи не так?

Обкладинка 

pinterest.com

#конкурс_тижня

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com