НЕ ЇДЬ, ПРОШУ, ЗАЛИШСЯ! Підступна психологія юнацького бунтарства

22 жовтня 2013
Юлія Безрукова

Часто в мене виникають думки про те, щоб упакувати в сумку гребінець, кофту, мило, пару копійчаних ручок-зошитів, – і махнути підкорювати безславні міста. В стилі улюбленої писанини Оруелла і Буковскі, як головний і найкрутіший герой мачо-мен… Гадаю, кожний з нас хоча б раз на життя фантазував про такі пригоди. А декому переїзд вважався єдиним рятівним кроком. Поговоримо, скорше, про таких осіб.

Відомо, як позитивно подорожі впливають на самопочуття. Рух незнайомими місцями зриває звички, спогади, непотрібні нікому закостенілі принципи, «зафарбовує всі прищики на тлі репутації», і відкриває новий світ. Той світ повниться геніально простими несподіванками – в невідомих умовах ніколи не знаєш, чого саме чекати. Бажання змінити обстановку, з першого погляду, ніколи не схоже втечу. Доки не стає стабільною потребою.

На жаль, не завжди спрага постійної зміни оточуючого середовища криється тільки в примхах характеру, що вічно женеться вперед до зірок. Декому такі собі «безневинні пустощі» легко допомагають втікти від відповідальності цілеспрямовано використовувати ті умови, які є саме зараз, і які використовувати не завжди так вигідно і солодко. Твердо спати? – Легше просто переїхати!

Знаю з власного досвіду і вам скажу: переїхати ніколи не виклик. У нас всіх збереглася елементарна частинка дитинства; обсяг її, звичайно, суто індивідуальний. Частинка, споріднена з авантюрами та сюрпризами, для неї переїхати – не виклик, а заохочення, «солодка цукерка», як поїздка з батьками на пікнік. Виклик – залишитися. Стояти на своєму і вірити у святість місця, адже дива створюють не реліквії, а віра окремої людини в їх силу і доречність.

Смішна та жінка, що змінює зачіску аби забути минулого чоловіка. Смішний чоловік, що продає особняк після розлучення. Смішні діти, які тікають від батьків в страху стати на них схожими.

Ти можеш почати з місця, де ти зараз знаходишся, і таким вчинком вже виграти найближчий раунд. Тому що немає поганих умов. Згідна, раунд – не фінальний результат, але суть гри будується на низці поступових перемог і рішень, а не на кінцевому моменті виграшу, тривалістю лише в пару секунд, і тільки. Він такий швидкоплинний, що й не вартує того галасу, який навколо нього клубочиться. Твердо спати? – Встань з підлоги!

Не потрібно оббігати півсвіту, щоб вибрати ділянку на якій побудувати будинок. Дім там, де ти.

Це проста порада.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше