Найочікуваніша музична подія року: UPark Festival

21 червня 2016
Kajool-Khan

Ну що ж…. Довгоочікувана і наймасштабніша музична подія цього року уже зовсім близько! Якихось 3 тижні і тисячі фанів співатимуть на Олімпійському добре відомі хіти. Muse, RHCP, The Kills, Hurts, Poets of the Fall, Nothing But Thieves… видихаю від хвилювання і беруся вам спокійно розповісти про "UPark Festival", що відбудеться у Києві 6 та 8 липня на стадіоні НСК Олімпійський.

Ще півроку тому на теренах інтернет простору з’явилася інформація, що до України завітають “перці” у рамках фестивалю "UPark Festival". Всі дуже втішилися і вже по-троху почали скуповувати квиточки, щоби побачити неймовірну легенду на власні очі,  як незабаром з’явилася інформація про другий день концерту і гурт Muse. Ну все, особисто я чекала на їхнє повернення в Україну 5 років, сумнівів ніяких і абонементи на 2 дні фестивалю уже на руках!

"UPark Festival" пройде цьогоріч вперше, але з таким складом виконавців, будемо сподіватися на щорічне проведення фестивалю! Давайте коротесенько пройдемося по учасниках, якщо хто кого призабув\не знав взагалі :)
 
Red Hot Chili Peppers (“Ред-Хот-Чілі-Пепперс” з англ. “червоні гарячі чилійські перці”) -  легендарний американський  гурт, створений у 1983 році у Каліфорнії. На сьогодні до складу гурту входять вокаліст Ентоні Кідіс, басист Майкл Белзарі (Флі), гітарист Клінгхоффер Джош і барабанщик Чед Сміт. У їхній музиці поєднуються елементи альтернативного року, фанку, панк-року і психоделічної музики. У всьому світі продано близько 80 мільйонів копій їхніх альбомів. Хлопці ставали володарями премії Греммі 7 разів, а живі виступи запам’ятовуються глядачам шаленим драйвом!
 
Від себе: думаю, перців знають усі і коментарі чи похвали тут недоречні. Можу вам просто нагадати звідки ви їх знаєте: наш боксер Володимир Кличко починав свої бої якраз їхньою піснею “Can’t Stop” ;)

The Kills - (“Зе Кілс” від англ. “убивства”) - інді-рок гурт, створений американською співачкою Елісон Моссхарт і британським гітаристом Джеймі Хінсом. Їхні перші три альбоми, Keep On Your MeanNo Wow та Midnight Boom отримали багато схвальних відгуків від критиків.  Творчість The Kills являє собою музику, складену з жорстких гітарних партій Хінса, уривчастого вокалу Моссхарт, і ритмічних перкусійних партій драм-машини. На концертах Елісон іноді виконує роль і ритм-гітариста.

Nothing But Thieves (“Насін бат зіфс” від англ. “Не інакше, як злодії”) - молода британська альтернативна рок-группа. Хлопці вирішили грати ще в 2012 році. Два роки вони сумлінно працювали над своїм дебютним альбомом і паралельно випускали сингли, які за лічені дні набирали стрімкої популярності. За останній час вони грали на розігріві у культових Muse, чим заробили для себе армію шанувальників.
 
Від себе: слухаю Nothing But Thieves уже більше року і музика у них неймовірно атмосферна, варто послухати лише першу пісню їхнього однойменного альбому Excuse me. Гітарні партії відносять кудись далеко від землі, а неймовірний вокал Конора Мейсона просто ошелешує до мурашок.  

The Hardkiss (“Зе Хардкіс” від англ. “Міцний поцілунок”) - український музичний гурт, створений у 2011 році Юлією Саніною та Валерієм Бебком. Гурт дуже вирізняється серед українських виконавців своїм “західним” звучанням. Вони швидко здобули популярність своєю музикою, яку пишуть самі, та епатажним зовнішнім виглядом (на кожний свій виступ команда стилістів і дизайнерів працюють над новим образом для вокалістки Юлії). 
 

MUSE (“Мюз”  від англ. “муза”) - це легендарний британський гурт, який почав пробивати собі шлях до великої сцени ще в 1994 році. Метью Белламі, Кріс Волстенхолм та Домінік Говард за весь час існування гурту випустили сім студійних альбомів і продали понад сім мільйонів примірників своїх альбомів у всьому світі, ну і назбирали безліч престижних нагород за свої діяння. У меланхолійно-драйвових Muse переважає еклектична музика на основі альтернативного року, але вона також вбирає в себе елементи різних напрямів. Потрібно відзначити надзвичайно високий вокал Метта Белламі, гітарні рифи, часте використання фортепіано, а в пізніх альбомах — оркестрових аранжувань.
 
Від себе: улюблений гурт <3 Хоча я слухаю дуже багато різної музики, як і ви, напевне, проте Muse запали мені в душу одразу після першої композиції, котру я почула. Обожюю їхню музику і перечитую їхні тексти, ніби книгу з віршами - просто до мурашок. Після відвідин їхнього концерту в 2011 році, вони закріпилися у моєму рейтингу на 1 сходинці остаточно - просто неймовірно крутий лайв, я просто ридала від енергетики і тих всіх емоцій, які вони переживають на сцені з тисячами фанів.
 
Hurts (“Хьортс” від англ. “Страждання” “завдавати страждань”) — британський синті-поп дует з Манчестера, який складається з вокаліста Тео Хатчкрафта та музиканта Адама Андерсона. Загалом дебютний альбом гурту "Happiness" потрапив у Топ-10 дванадцяти європейських країн, його продажі перевищили позначку в мільйон копій. Також сингли першого альбому були продані накладом понад 1 мільйон по всьому світу. І ви точно чули їхню пісню “Wonderful Life”, яка просто зачарувала слухачів. До речі, в Україні дует дав уже більше 10-ти концертів. Тому на фестивалі їх точно чекатиме власний фан-клуб.
 

Poets of the Fall (“Поетс оф зе Фол” від англ. Поети Осені ) — фінський рок-гурт із Гельсінкі, який був створений ще в 2003-му році. Хлопці здобули велику популярність завдяки пісні “Late Goodbye”, яку написали для продовження культової гри Max Payne. Ще однією візитною карткою гурту стала пісня “Carnival of Rust”, кліп на котру, до речі, став кращим кліпом Фінляндії за весь час. В Україну поети приїздили кілька разів з концертами, тому вже добре відомі нашій аудиторії.

Від себе: справді хороший гурт, який слухаєш і так одразу не скажеш, що хлопці з Фінляндії. Макс Пейн був першою комп’ютерною грою, яку нам з сестрою поставили на домашній комп’ютер ще у далекому моєму 8-му класі (лол), тому мені добре знайома їхня пісня-саундтрек. Особисто мене їхня музика повертає у ті спогади... Асоціації, нічого не вдієш :)

My Vitriol (“Май Вітріол” від англ. Мій купорос) - британський альтернативний гурт, створений ще у 1999 рокі у Лондоні. Успіх до гурту прийшов з альбомом Finelines у 2001 році. У 2002 хлопці взяли перерву. Новий матеріал було випущено лише у  2007, а свій другий альбом гурт мав випустити у 2016 році.

ШANA (від укр. “повага”) - гурт створений у 2014р. в м.Харків. Лідеркою та засновницею ШANA є КАТАрина Леонова (ex KAssiopeia). Дебютний альбом "Молюсь" був записаний в лютому 2015 року, на студії звукозапису TRIXX в Берліні. Організатори вирішили дати можливість молодим українським гуртам відкрити другий день фестивалю і обрали саме цю команду.

Від себе: особисто ніколи не чула про них і цікаво, яким чином право заряджати публіку перед величними Muse надали саме цьому гурту, але, тим-не-менш, чекаю від них крутого перформансу в день фестивалю.
 


Ось такий у нас виходить фестиваль з ось такими чудесними виконавцями, які будуть розривати українських слухачів на маленькі  шматочки суцільного задоволення :) Думаю, що квитки мали б ще бути у продажі, тому, якщо ви прочитали і все ж таки надумали приєднатися, то вам сюди. А там будемо разом волати уже на самому фестивалі ;)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше