Найкращі фотографії нашого Всесвіту

27 вересня 2014
Редакція
Щороку головна астрономічна організація Великобританії проводить конкурс серед любителів фотографувати Галактику та нічне небо і вибирає кращі світлини. Експерти оцінюють не тільки загальну композицію фотографії, а й уміння закарбовувати найменші деталі в космічному просторі. Переможець конкурсу отримує головний приз  - 1,5 тисячі фунтів стерлінгів, а переможці в категоріях - по 500 фунтів.

Ось найкращі знімки за весь час проведення конкурсу, на яких зображена вся краса і безкраї простори зоряного неба. Ну як вам? :)

Північне сяйво над Ісландією і його відображення в льодовику заповідника Ватнайокулль. Переможець 2014 року в категорії "Земля і космос". 

Знімок "Зірки над вітровими турбінами", Бангендор, Австралія. Друге місце в номінації "Земля і космос", 2014 

Фотографія "Загублені душі" була зроблена на озері Ейр в Південній Австралії. Планети Венера, Юпітер і Меркурій і світло Чумацького Шляху відбиваються у воді. Друге місце в категорії "Люди і космос", 2014 

Знімок туманності Кінська Голова (IC 434). У 2014 році зайняв перше місце в категорії "Глибокий космос".

"Силуети на тлі Місяця, що сходить". Знімок зроблений на оглядовому майданчику гори Веллінгтон в Тасманії під час повні. Висота гори складає 1271 метр над рівнем моря. Переможець 2013 року в номінації "Люди і космос".

Місяць закрив Венеру. Знімки робились з інтервалом в 10 хвилин. Фотограф чекав цієї події з 1989 року, коли було останнє затемнення Венери. Рекомендація журі в категорії "Земля і космос", 2014 

Фігура людини на тлі кенійської савани і рідкісного явища - "гібридного" сонячного затемнення. Переможець 2014 року в категорії "Люди і космос". 

Метеорний потік Персеїди, який щорічно з'являється в серпні з боку сузір'я Персея. Рекомендація журі, 2013 

"Дороговказне світло до зірок". На фото зображений Чумацький Шлях, знятий на Північному острові (Нова Зеландія). Зліва видно кілька Магелланових хмар - галактик-супутників Чумацького Шляху. Переможець 2013 року в номінації "Земля і космос". 

Фотографія туманності Равлик. Друге місце в категорії "Глибокий космос" в 2014 році.

"Замерзлий водоспад і зірки" - переможець в номінації "Земля і космос" 2012 року.

Чумацький Шлях і тисячі зірок. Переможець 2011 року в номінації "Люди і космос".

Фотографія "Полювання на Місяць". Друге місце в номінації "Люди і космос" в 2011 році.

Одна з найбільш світлих областей в сузір'ї Лебедя. Рекомендація журі в категорії "Глибокий космос", 2014 

Знімок розжареної плазми на киплячій поверхні Сонця. Переможець 2014 року в категорії "Наша Сонячна система". 

Місячні кратери. Друге місце в категорії "Наша Сонячна система", 2014

Знімок Сонця через фільтр Calcium-K. Рекомендація журі в категорії "Наша Сонячна система", 2014 

Знімок "Сяюча сосна". В Білих горах Каліфорнії древня сосна розкинула гілки на тлі Чумацького Шляху. Переможець 2010 року в категорії "Земля і космос". 

Наслідки загибелі зірки, набагато більшої, ніж Сонце за масою і розмірами, що сталась 10 000 років тому. Переможець в номінації "Глибокий космос" в 2011 році. 

"Венера і Юпітер в тісному союзі" - переможець 2012 року в номінації "Космос і люди".

Головний приз за знімки з автоматизованих телескопів був присуджений британському фотографу Марку Хенсону за серію фотогрфій спіральної галактики. Переможець в номінації "Robotic Scope" 2014 року. 

Різнобарвні хмари близько Ро - подвійної зірки в сузір'ї Змієносця.

Червоний надгігант Антарес, одна з найяскравіших зірок на нічному небі, освітлює жовто-червоні хмари у верхньому лівому кутку світлини. Ро Змієносця знаходиться в центрі блакитної туманності. Далеке кульове скупчення M4 видно прямо під Антаресом. Друге місце в номінації "Глибокий космос", 2013 
 

Знімок скель в Новій Зеландії на тлі Чумацького Шляху. За нього Крісу Мерфі в 2014 році був присуджений приз імені Патріка Мура в категорії "Молодий фотограф". 

15-річні близнюки Шишир і Шашанке Дхолак із США зробили знімок туманності Кінська Голова (IC 434) і стали переможцями в категорії "Молодий фотограф-астроном" в 2014 році. 


Джерело: www.rmg.co.uk
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше