НАЙДОВШИЙ БУДИНОК У СВІТІ

Житловий будинок в українському місті Луцьку, розташований на проспекті Соборності та вулиці Молоді, жартома називають Великою китайською стіною. Це найдовший житловий будинок у світі, його довжина становить 1 750 метрів (а з урахуванням відгалужень - 2 775 метрів).

Його побудували в період з 1969 по 1980 роки архітектори Василь Маловиця і Ростислав Метельницький. Будівля споруджена у формі стільників і об'єднує 40 будинків різної поверховості - від 5 до 9 поверхів. Усього в будинку 120 під'їздів.

Новосели спочатку плуталися і часто-густо помилялися під'їздом, але коли двори озеленили та посадили квіти на клумбах, мешканці почали орієнтуватися по них.

Цікаво, що багато жителів навіть не підозрюють, що живуть у найдовшому будинку в світі, тому що про це їм ніхто не розповідав.

Очевидно, місцевому самоврядуванню варто було б прикріпити табличку, щоб зробити з цього дому справжню пам'ятку. Адже багато туристів напевно хотіли б особисто переконається в тому, що цей будинок має довжину майже два кілометри.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Маша Пилипчук Маша Пилипчук 7 травня 2018
Перепрошую, але в Луцьку ніхто не називає цей будинок Великою китайською стіною. Я лучанка, живу неподалік і там мешкають декілька моїх знайомих. Про те, що це найдовший житловий будинок архітекторів Маловиці та Метельницького мешканці знають: про це періодично нагадують журналісти. Крім того, ще живі нащадки цих аріхтекторів. Я маю честь бути знайомою з дочкою Василя Маловиці Тетяною Дацишиною, яка дуже дбає про вшанування пам"яті знаного архітектора і популяризує мистецький спадок батька..http://www.hroniky.com/news/view/1646-u-lutsku-khudozhnia-vystavka-arkhitektora-naidovshoho-budynku-v-sviti
Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше