Навіщо використовувати інструменти в роботі маркетолога?

15 серпня 2023
Andrew

З їхньою допомогою можна або скоротити час, що витрачається на виконання роботи, або поліпшити якість отриманого результату, або і те й інше одночасно.

Само по собі вже чимало, особливо, якщо врахувати завантаженість маркетолога в сучасних умовах.

Читати також: SMM стратегія: розробка, цілі та план

Крім цього, є ще кілька причин, щоб використовувати допоміжні засоби в маркетингу. Ось вони:

  1. Вивільняють час і ресурси для вирішення інших важливих завдань і проєктів. Загалом підвищує продуктивність співробітників, зайнятих у маркетинговій функції.

  2. Технології дають змогу робити рутинні роботи точніше й ефективніше, що в підсумку сприятливо позначається на результативності маркетингу, а значить приносить більше лідів і збільшує конверсію. 

  3. Використання окремих допоміжних інструментів може стати приводом, щоб почати кваліфіковано збирати дані про клієнтів і перевести бізнес на data-driven маркетинг.

  4. Застосування та інтеграція одразу декількох застосунків на великих масивах даних унеможливлює вплив людського фактору і, відповідно, появу помилок.

  5. Використання аналітичних інструментів покращує якість прийнятих рішень, що призводить до зростання ефективності взаємодії з клієнтами. У результаті зростає лояльність споживачів, а отже, і показник їхньої довічної цінності. У підсумку зростає коефіцієнт повернення на маркетингові інвестиції.  

Читати також: Комерційна пропозиція з SMM: інструкція зі складання

Використання окремих допоміжних інструментів може дати позитивний точковий ефект у роботі маркетолога, але цього недостатньо для комплексного вирішення стратегічних завдань у маркетингу. Щоб вийти на новий рівень професійних компетенцій, необхідне володіння широким набором інструментів для підвищення прибутковості бізнесу компанії. Утім, це стосується не тільки мартеху.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com