Насилля над жінками - справа безкарна

9 жовтня 2015
Валерія
Дорогі читачі, якщо Ви забажаєте знайти статистику щодо насилля над жінками в Україні, то можете не шукати, я сама назву її – 90% жінок страждають від насилля в домашніх умовах  та з боку ґвалтівників і збоченців. Невже тендітну особу можна піддавати насильству, а особливо тим, хто фізично набагато сильніший за жінку? Не подумайте, що це питання риторичне, це глобальна проблема, котру ніяк не можуть подолати та знищити не тільки в Україні, а й у всьому світі!Я чула багато міфів, котрі розповідають, чому чоловіки дозволяють підіймати руку на жінку і це начебто має виправдовувати поведінку сильнішої статі.

По-перше, ревнощі. Так, це дійсно дуже неприємне почуття, котре може виникнути з будь-яких причин. Проте це життєве випробування – чи ти подолаєш це і будеш вищим за почуття недовіри, чи, як то кажуть, випустиш звіра на волю! Але, вибачте мене, ревнощі виникають у кожної людини і це не є аргументом, щоби підіймати руку на жінку!

По-друге, кар’єра. Ми живемо у 21 ст, час, коли жінка може реалізовуватися, адже протягом історії їй і так багато чого забороняли. Тому сьогодні у жінки може бути вища зарплатня, ніж у чоловіка, багато ділових зустрічей та відряджень. Через це вона не може багато часу приділяти чоловікові, тому що намагається довести, що жінка здібна та професіонал у своїй справі! Це також не привід застосовувати насилля, погодьтесь.

По-третє, є такі чоловіки, котрі вважають, що вони є господарями жінки і мають право її повчати, адже звикли, що місце та робота жінки - це дім, де вона має виховувати дітей, готувати, прибирати, прати, а також не забувати про подружній обов’язок на ніч! Це настільки застарілий стереотип, що чоловіки забули подумати сірою речовиною у голові, що насправді хоче жінка! Що не вони є господарями, а самі жінки собі господині і це вже їхнє право обирати, чого вони бажають у житті! Чоловіки, не претендуйте на наші душі – ми їх не продаємо!

Коли жінка зазнала насилля, то має відбутись справедливе покарання для того, хто це вчинив. Але яке це покарання у нашому законодавстві – штраф, адмінарешт, ув’язнення на 5 діб. Що відчуває жінка, коли її побили? Не тільки фізичний біль, а й моральний, котрий лікується не 5 днів, а може й все життя. Тож, чи може очікувати на справедливе покарання кривдник, чи насилля над жінками справа дійсно безкарна?
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше