Настільні ігри для стосунків: 7 переваг

30 серпня 2024
Ліля Колісник

Настільні ігри — це чудовий спосіб добре провести час без смартфонів, покращити стосунки та дізнатися щось нове про партнера. Далі у статті наведемо ще кілька важливих причин, чому романтична гра для двох — must try.

1. Зв’язок

Найперше спільно пограти — це про час одне на одного. Це як варіант побачення, яке вам неодмінно сподобається.

А також наші тіла вивільняють окситоцин і дофамін завдяки насолоді від спільної гри. Коли ми беремо участь у настільних іграх, наш мозок створює та виділяє окситоцин, який сприяє зв’язкам, співчуттю, довірі та сексуальному потягу. Окситоцин настільки ефективно допомагає нам налагодити зв’язки з партнером, що його часто називають «гормоном кохання». 

Настільні ігри також вивільняють дофамін, який є гормоном, що виділяється, коли ми займаємось творчістю. Він активує центр задоволення нашого мозку і допомагає нам почуватися менш напруженими та більш задоволеними.

Гра допоможе вам і вашому партнерові спілкуватися і знайомими способами, і новими, які ви ніколи не пробували. У процесі можете виконувати завдання, які сприятимуть обіймам, поцілункам та пізнанню одне одного. 

2. Згадати, як усе починалося

Незалежно, як давно було ваше перше побачення, ви, мабуть, пам’ятаєте, що воно було особливим. Зрештою, є причина, чому ви стали партнером для цієї людини.

На початку знайомства дізнатися щось нове про нашого партнера та спостерігати за його взаємодією з навколишнім світом може бути п’янким та хвилюючим. Нам подобається спостерігати, як вони розв'язують проблеми, проявляють креативність, трохи ризикують і дивують нас.

Протягом місяців, років і десятиліть стосунків чи шлюбу ми іноді втрачаємо можливість спостерігати всі ці аспекти ​​людини. З часом у житті може з’явитися стільки рутини, що ми просто забуваємо, чому досі у цих стосунках.

Настільні ігри допомагають більше спостерігати та взаємодіяти з усіма тими чудовими рисами, у які ми спочатку закохалися. Під час гри ми можемо побачити ті частини себе та нашого партнера, які не бачимо в повсякденному житті.

У такий спосіб раптом згадуємо, що людина поруч ще й смішна, творча, розумна, і може набагато більше, ніж відвести дітей до школи чи прибрати у будинку.

Побачивши, як ваш партнер по-новому взаємодіє з вами через настільну гру, ви зможете взаємодіяти з ним по-новому.

3. Це інтелектуально

Багато пар втрачають зв’язок і воліли б повернути ті щирі глибші розмови між собою. Адже одна з найскладніших речей у довгострокових стосунках – це втрата новизни та інтриги. На початку ми багато розмовляємо, щоб пізнати людину.

Часто ці розмови справді інтелектуальні. Зі свого боку нам важливо показати партнерові внутрішній світ, як і не менш важливо зрозуміти його світобудову.

Але з часом ми входимо у звичні ролі та рутину з нашим партнером. Тоді починається день бабака, де кожен ранок, день і вечір геть між собою схожі.

Ми вкладаємося в роботу, хобі, нові знайомства, геть забуваючи, що кохану людину теж важливо вражати.

Настільні ігри створюють можливість отримати це «глибше» знову. Кожна гра може бути схожою на жваву головоломку, яка тримає вас і вашого партнера напоготові до кінця. 

4. Флірт

Грайливість надзвичайно важлива для стосунків. Це не тільки приносить нам радість і знімає стрес, але й безпосередньо пов’язане із сексуальним задоволенням. Дотики, погляди, поцілунки допомагають розбудити бажання.

Коли ви граєте в настільну гру, ви, ймовірно, помітите, ваш зв’язок та дух змагання. Це завжди викликає у нас трохи сміху та покращує настрій, якщо у нас був напружений кінець.

5. Порушуйте рутину

Рутина може бути дуже ефективною, створюючи навмисність у наших стосунках і даючи нам простір для визначення пріоритетів.

Але більшість пар скаржаться на той вид рутини, який ми радше називаємо автопілотом, ніж чимось корисним. 

Гра в настільні ігри руйнує цю рутину. Це виводить нас із дня бабака та тимчасово переміщує в інший світ — і, ймовірно, більш захопливий.

Це не тільки створює для нас новий спосіб взаємодії, але й допомагає нам бути більш вдячними та активними у повсякденній рутині, коли ми повертаємося до неї.

6. Створіть ритуал

Вам може здатися, що створення ритуалу — це те ж саме, що порушення рутину. Ритуал — це церемонія. Коли ми беремо участь у ньому, це створює сенс і позначає подію як щось особливе та важливе. 

Це може виглядати як захоплива підготовка до гри. Наприклад, починайте грати після того, як заснуть діти. Налаштування може охоплювати й увімкнення світла, прибирання обіднього столу (або іноді журнального столика), розкладання дошки та компонентів, ковдру на колінах, приготування чаю та закусок, ввімкнення музики для фону.

7. Тактильність

Наш нинішній світ сповнений статичної енергії. Ми сидимо й дивимося телевізор (можливо, багато годин поспіль), ми сидимо й дивимося відео на YouTube, сидимо й слухаємо подкасти чи колег на роботі. Коли ми сидимо і спостерігаємо, нашому тілу часто стає нудно. Настільні ігри з різними компонентами захоплюють наші руки та увагу. Але найкраща частина – це різноманітність. 





 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com