Наше суспільство ще досі продовжує хворіти совковими вірусами.

12 серпня 2016
Віктор
Не зовсім свою Незалежність святкує 25 років наша знедолена Україна.  Якщо ми глянемо її історію, через що Їй довелося пройти з  часів розпаду СССР, а це: Революція на Граніті, Помаранчева Революція, Революція Гідності, АТО-Війна на Донбасі, якій немає кінця-краю,  то  суспільство мало би очиститися від совкової ментальності, але нажаль так не є.
Я вирішив написати не про політику чи історію, ми це все бачимо чи читали, мене болить те,  яке відношення в медичній сфері, як ми відносимося один до одного, як відносяться медики до людей із вадами ,тобто тих людей, яких в народі  називають «інвалідами».
Перш за все  розглянемо відношення до людей з фізичними вадами в медичній сфері і чому люди можуть отримувати фізичні вади. Фізичні вади можуть отримувати, через певні захворювання і можуть і через помилку, халатність і не професіоналізм медпрацівників, таких  випадків в житті кожного  буває багато. Для прикладу два випадки:
  1. Народжується дитина і в півтора місяці роблять пункцію, крім цього дитина якимось чином  опиняється на підлозі;
  2. Є дуже багато випадків, коли при родах,   лікар виявляється в нетверезому стані і дитина падає на підлогу...  а потім в медичній карточці написано: гідроцефалія, викривлення хребта, спино-мозгова грижа в три місяці роблять операцію в результаті халатності медиків,  кісточка падає на нерв, байдужість медпрацівника, бо  не побачив того зашиває, а  з роками нерв відмирає і  нога стає паралізована.
А  яке  відношення в медичній сфері до цих людей? Це так, ніби хтось сам собі таке забажав зробити. Наприклад:  дві людини з фізичними вадами хочуть мати дитину, і в очікувані дитини проходять обстеження в медзакладі. Та неетична відповідь медика, « таким людям не то що про дітей думати, але на світ краще не появлятися...», просто вбиває і так вже неповноцінного громадянина суспільства. І через подібний випадок втрачають дві дитини.
Багато хто займається і обговорює медичну реформу, але мало хто з них дивиться в середину самої медичної сфери і на подібні випадки. А щоб подібних випадків не було,  потрібно: закупити нову медичну апаратуру зразків США, оновити медичний персонал досвідченими молодими людьми, які поведуть медицину вперед, але перед тим студентів першокурсників після першого курсу відправляти на продовження навчання в країни ЄС, а ще краще в США щоб дійсно стали професіоналами своєї професії і навчилися людяності і знову ж таки, перед тим, як видати диплом, має бути екзамен на людяність, а не так як є зараз прийшов на екзамен, а  в залікові $ і оцінку отримав. Щоб це здійснити, навчання у всіх, не тільки медичних закладах повинно бути державним, а не платним, щоб кожний студент чи  працівник був підзвітний, підпорядкований Державі, щоб кожен з нас мав якусь відповідальність перед Богом, Державою та своєю Совістю. Бо інакше люба реформа приречена на мертву ходу.
Для прикладу, відношення лікарів США зовсім інші,  запитали пацієнта, яке в нього бажання не стригти волосся чи постригти, не постригли, бо цього бажав пацієнт,  який має мати запах маска, через яку подають наркоз, а після операції цю маску віддають на згадку пацієнту.
А тепер розглянемо відношення до людей з фізичними вадами на побутовому рівні відносно інших людей і Держави.
Якщо брати відношення інших людей до людей з фізичними вадами в планах стосунків, створення сім’ї, і провести не велике анонімне опитування з питанням «чи готові ви пов’язати своє життя з людиною, котра має фізичні вади?»  то це опитування покаже, що приблизно 80-90% відповідей буде ні, ніж так.
Відношення Держави до людей з фізичними вадами це що держава надає пенсію, соціальну допомогу, пільги це добре, але це дуже мало в порівнянні з Державами ЄС, США, Ізраїлем де такі люди не то що без сторонньої допомоги можуть вийти на двір, а це пандуси і ліфти і наприклад США де будівля, яка не пристосована до таких людей не буде здана в експлуатацію, чи поїхати в інше місто, а це спец транспорт низькополі автобуси з пандусами, а й служити в приклад Ізраїль Цахал «Повчальний досвід Ізраїлю: країна, де не ділять суспільство на інвалідів і здорових» http://infokava.com/lang-uk/36996-pouchitelnyy-opyt-izrailya-strana-gde-ne-delyat-obschestvo-na-invalidov-i-zdorovyh.html є над чим працювати.
І постає логічне питання в якій Державі ми живемо в СССР де людей з фізичними вадами відсторонили від суспільства http://argumentua.com/stati/kuda-podeval-narod-bogonosets-svoikh-kalek-pobeditei чи в Україні, яка прямує до ЄС? Є Укази Президента 1228/2007, 678/2015 і Закони Документ 875-12, чинний, поточна редакція — Редакція від 01.08.2016, підстава 922-19, Документ 5207-17, чинний, поточна редакція — Редакція від 30.05.2014, підстава 1263-18, але на практиці практично жоден не діє.
І на цю проблему повинні звертати увагу і над цим питанням змушена працювати Влада спільно з Духовенством, щоб знищити цей совковий вірус і очистити суспільство від нього. Зараз і після закінчення АТО-Війни на Донбасі людей з фізичними вадами буде, ще більше і це питання буде потребувати негайного вирішення, щоб ці люди почували себе рівними в Українському суспільстві.
І кожний повинен поставити перед собою питання і дати на нього відповідь, «хто такі інваліди це: люди з фізичними вадами, чи це люди які поводять себе по відношенню до інших не цивілізовано, не толерантно, не гуманно?». Бо кожна людина не дай Бог в любу секунду може опинитися на місці людей з фізичними вадами і від цього ніхто не застрахований.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше