Наша група вітає усіх з вшан овуванням пам'яті мученИкі в Дарини і Хрисанфа , Інокен тія, Клавдії, Софії, Маріанни, Дмитра, Макара, Одарки,Іри ни , Катерини, Мар'яни, Софії, Теодора та Томаша ,Микола Гоголь, знаменитий українсь кий письменник ,Забіла-Вруб

7 квітня 2023
Volodumur Rizak

Наша група вітає усіх з вшановуванням пам'яті мучеників Дарини і Хрисанфа , Інокентія, Клавдії, Софії, Маріанни, Дмитра, Макара, Одарки, Ірини, Катерини, Мар'яни, Софії, Теодора та Томаша ,Микола Гоголь, знаменитий український письменник ,Забіла-Врубель Надія Іванівна, українська оперна співачка ,Олександр Мартинець, український художник-графік, педагог, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв ,Вахтанг Кіпіані, відомий український журналіст та історик ,Сокирка Тереза, канадська співачка українського походження,MONATIK (Дмитро Монатик), популярний український співак, танцюрист та суддя талантшоу,1 Квітня День сміху, а також День пробудження будинкового, Міжнародний фестиваль книжок, які можна їсти, Міжнародний день битви подушками ,Міжнародний день веселощів на роботі,День розчинної кави , Бізнесмен з Нового Орлеана Олівер Поллок вигадав знак долара — $ ,Англійська газета Times стала першою у світі, яка випустила тижневий прогноз погоди , y #США почавли продавати першу у світі посудомийну машину, яку створила Джозефіна Кокрейн ,Емігрант з Бельгії Шарль ван Деполь отримав патент у #США на перший тролейбус ,Підписано міжнародну конвенцію з охорони птахів та оголошено Міжнародний день птахів ,Асканія-Нова стала державним заповідником ,Бірма відділилась від Індії , День заснування компанії "Apple" !!!  
    

1 квітня 2023 – яке сьогодні свято: традиції, заборони і прикмети
Сьогодні, 1 квітня, у світі відзначають найпозитивніший день року – День сміху, а також Міжнародний день птахів. До вашої уваги традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити!

Дата 1 квітня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами. А ще для християн триває Великий піст перед Великоднем.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО
За календарем віряни сьогодні вшановують пам'ять мучеників Дарини і Хрисанфа. Саме сьогодні вважалось, що зима остаточно має відступити, а на заміну їй повинне прийти справді весняне тепло.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА
У середу, 1 квітня, іменини відзначають власники таких імен: Інокентій, Клавдій, Дарина, Софія, Маріанна, Дмитро, Дарія, Макар, Одарка, Ірина, Катерина, Мар'яна, Софія, Теодор та Томаш. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

1 квітня 2020 – яке сьогодні свято: традиції, заборони і прикмети
1 квітня в Україні і світі святкують День сміху. Позитивне весняне свято, яке виникло, за однією з версій, в Стародавньому Римі під час правління імператора Костянтина. Правитель, за легендою, був у доброму гуморі і позичив свій титул на один день придворному блазню. Той одразу скористався такою нагодою і видав указ влаштувати веселе свято з розвагами та переодяганнями. Відтоді перше квітня стало днем несподіваних розіграшів.

А в Україні 1 квітня святкують народне свято — День пробудження будинкового. Наші предки вірили, що з настанням холодів будинковий засинає і прокидається лише навесні. Тому цього дня намагалися задобрити духа будинку, влаштовували гучні гуляння, веселилися, співали, танцювали. А ще ретельно прибирали в хаті, бо вірили, що будинковий ненавидить бруд.

Також 1 квітня — Міжнародний фестиваль книжок, які можна їсти. Свято започаткували за ініціативи Беатріс Корон та Джудіт Гоффберг 2000 року. Усі прихильники літератури збираються разом, щоб влаштувати цікаві конкурси з книжками, котрі можна їсти.

1 квітня святкують Міжнародний день птахів. За сумісництвом це ще й професійне свято орнітологів. Подію вперше відсвяткували 1924 року, а дату обрали на честь підписання Міжнародної конвенції з охорони птахів. Усі охочі можуть цього дня розвісити будиночки та годівнички для пернатих друзів.

Також 1 квітня Міжнародний день битви подушками. Цікаве свято святкується щороку в першу суботу квітня. З'явився флешмоб 2008 року і швидко здобув популярність. Правила боїв прості: потрібно одночасно бити одне одного подушками. Чіпати людину без подушки заборонено. Головна мета свята — залучити людей до веселощів і розваг, допомогти подолати стрес.

А ще 1 квітня Міжнародний день веселощів на роботі. Нестандартне, але цікаве свято, яке з'явилося ще 1996 року. Головна його мета в тому, щоб залучити суспільство до згуртування з колегами, виховати в колективі дружні взаємини.

1 квітня День народження долара. Саме цього дня 1778 року Олівер Поллок вигадав знак долара ($), який використовується до нині. Як зразок він взяв абревіатуру монети Іспанії. На той час ці монети були дуже розповсюджені в Америці. Існує ще одна версія, що цей знак він взяв з герба Іспанії.

Також 1 квітня святкують День розчинної кави. Дату святкування обрали на честь офіційної презентації напою 1938 року у Швейцарії. Над створенням розчинної кави працював хімік Макс Моргенталер. На це в нього пішло цілих сім років.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ: МІЖНАРОДНІ СВЯТА ТА ПОДІЇ
День сміху
1579 — У Великому князівстві Литовському створено перший університету у Вільно.
1778 — Бізнесмен з Нового ОрлеанаОлівер Поллок вигадав знак долара — $.
1875 — Англійська газета Times стала першою у світі, яка випустила тижневий прогноз погоди.
1889 — У #США почавли продавати першу у світі посудомийну машину, яку створила Джозефіна Кокрейн.
1890 — Емігрант з Бельгії Шарль ван Деполь отримав патент у #США на перший тролейбус.
1906 — Підписано міжнародну конвенцію з охорони птахів та оголошено Міжнародний день птахів.
1919 — Асканія-Нова стала державним заповідником.
1924 — Адольфа Гітлера засудили на 5 років за Пивний путч.
1937 — Бірма відділилась від Індії.
1976 — День заснування компанії "Apple".
1979 — Іран проголошено ісламською республікою.
1981 — в #СРСР уперше впроваджено літній час.
1991 — Організація Варшавського договору розвалилась.
2016 — наступ військ Азербайджану на Карабах, або так звана "4-денна війна"

ХТО НАРОДИВСЯ 1 КВІТНЯ

1431 — Франсуа Війон, французький поет-лірик пізнього Середньовіччя.
1578 — Вільям Гарвей, англійський лікар, який заснував сучасну фізіологію та ембріологію
1697 — Антуан Франсуа Прево, французький священник, письменник, якого більше знають як абат Прево. Він написав роман Манон Леско.
1809 — Микола Гоголь, знаменитий український письменник.
1831 — Альберт Анкер, відомий швейцарський живописець і графік.
1838 — Василь Тарновський, активний громадський і культурний діяч, меценат.
1865 — Ріхард Адольф Зігмонді, австрійсько-німецький хімік, який здобув Нобелівську премію з хімії 1925 року.
1866 — Ферруччо Бузоні, італійський композитор, відомий піаніст та диригент.
1868 — Забіла-Врубель Надія Іванівна, українська оперна співачка.
1868 — Едмон Ростан, французький поет і драматург, який написав відому п'єсу "Сірано де Бержерак".
1873 — Сергій Рахманінов, відомий російський композитор та піаніст.
1906 — Олександр Яковлєв, авіаконструктор, який створив літаки серії Як
1908 — Абрагам Маслоу, американський психолог українського єврейського походження, який визначив піраміду ключових потреб людей.
1932 — Олександр Мартинець, український художник-графік, педагог, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв
1971 — Вахтанг Кіпіані, відомий український журналіст та історик.
1974 — Чайна Чоу, британська і американська актриса, модель та телеведуча.
1981 — Сокирка Тереза, канадська співачка українського походження.
1986 — MONATIK (Дмитро Монатик), популярний український співак, танцюрист та суддя талантшоу.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ
Якщо у ніч на 1 квітня небо захмарене, то найближчим часом похолодання вже не буде;
Якщо на світанку видно зорі, то варто готуватись до морозів;
Якщо біля водойм чутно гуркіт води, то літо буде врожайним;
Якщо птахи літають низько, то варто готуватись до опадів.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ
Не можна лаятись та сваритись;
Не можна займатись важкою фізичною роботою;
Варто уникати ситуацій, коли можна забруднитись;
Не можна зловживати спиртним та піддаватись шкідливим звичкам.

https://maximum.fm/novini_t2

https://video-content.b-cdn.net/mfm/desktop/max...

https://sun1-57.userapi.com/impg/73g6u62Dnzx00z...

https://sun1-92.userapi.com/impg/GKohOpLzmgoDBr...

https://sun1-47.userapi.com/impg/cyPPsClmgGS5XW...

https://sun1-85.userapi.com/impg/OJgupjNzy-up7h...

https://sun1-22.userapi.com/impg/WWKTC4Gvu2KuVP...

https://sun1-30.userapi.com/impg/_dzUm3FL4Ptrq-...

https://sun1-94.userapi.com/impg/RQyz7Y5dVClrEw...

https://sun1-94.userapi.com/impg/mtnhJ3P7gXt_Ef...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com