Наша група вітає усіх з Томи нею Неділе (Провідною) , Мак симом Терентієм, Помплієм, Зеноном, Олександром, Феді ром, Яківом , Всесвітній День книги та авторського права , День психолога , День англі йської мови , Міжнародний день колупання в носі , Між на

27 квітня 2023
Volodumur Rizak

Наша група вітає усіх з Томинею Неділе (Провідною) , Максимом Терентієм, Помплієм, Зеноном, Олександром, Федіром, Яківом , Всесвітній День книги та авторського права , День психолога , День англійської мови , Міжнародний день колупання в носі , Міжнародний День свободи творчості або Міжнародний День техно-селюка , День «Бульдоги прекрасні» , День німецького пива в Німеччині , Міжнародний день піци , День виглядати однаково; День музичних магазинів; Міжнародний день галушок з молочним чаєм , Міжнародний день Матері-Землі та Вадим-ключник , День відкриття Бразилії , Прощений день та Всесвітній день кроншнепа, Національний день жувального мармеладу , Пасха мертвих та День вдячності волонтерам , День велосипеда , Міжнародний день пам’яток і визначних місць, День пам’яток історії та культури , День проліска та День котолюбки , Світлий вівторок та День незалежності власників домашніх тварин!!!    

23 квітня 2023 – яке : традиції, заборони і прикмети 

Дата 23 квітня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами. 

ЯКЕ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО 
За релігійним календарем , 23 квітня православна церква шанує пам'ять мученика Терентія і його дружину, які постраждали при правлінні імператора Декія. 

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 
У неділю, 23 квітня, іменини відзначають власники таких імен: Зенон, Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела! 

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ: МІЖНАРОДНІ СВЯТА ТА ПОДІЇ 
Всесвітній День книги та авторського права , День психолога 

День англійської мовивідзначають 23 квітня 

Метою свята є зміцнення традиції багатомовності в усьому світі. 

День англійської мовивідзначають 23 квітня. Метою свята є зміцнення традиції багатомовності в усьому світі. 

Англійська мова входить у трійку найпоширеніших мов світу. За допомогою неї спілкується третина світу. Всього налічується 24 діалектних звучання. Англійська мова є популярною у Сполучених Штатах Америки, Ірландії, Канаді, на Мальті, в Австралії, Новій Зеландії, інформує Ukr.Media. 

Англійська — узаконена основна мова ООН. За статистикою, в календарі є шість святкових днів, по кожній робочій мові ООН. Метою свята є зміцнення традиції багатомовності в усьому світі. 

Історія 

Свято було засноване 23 квітня 2010 року за ініціативи Департаменту громадської інформації ООН. Ця мова була обрана не випадково. За допомогою неї працює система урядових органів. На сьогоднішній день англійська мова є робочою у Раді Безпеки, головного секретаріату ООН. 

Дату встановили згідно з історичним початком поширення англійської мови в усьому світі. А популярною вона стала тоді, коли вийшли перші легендарні твори Вільяма Шекспіра, що прославилися на весь світ. Для того щоб ознайомитися з творінням Шекспіра багато книгоманів спеціально вивчили англійську мову. Особливо це стосувалося вірних шанувальників, які бажають знати творчість Шекспіра виключно в оригіналі. Такі твори залишили величезний відбиток на англійській культурі: «Ромео і Джульєтта», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір». 

23 квітнядень народження великого національного письменника і драматурга Вільяма Шекспіра. 

Традиції 

В цей день секретаріат Організації Об'єднаних Націй проводить міжусобні заходи, а саме, круглі столи, міжнародні конференції. 

У всьому світі в цей день організовуються культурно-розважальні заходи. Для всіх бажаючих проводяться відкриті уроки англійської та особисті зустрічі з носіями даної мови для дружнього спілкування. 

Метою організованих заходів є залучення населення всіх країн до вивчення англійської мови та його культурних особливостей.

Незвичайні та цікаві, дивні і веселі свята, які відзначаються по всьому світу 

По всьому світу щодня відзначається багато незвичайних свят. В основному це свята, придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, привнести більше свіжості і натхнення в повсякденну рутину або просто повеселитися. Ці свята часто засновані на речах і явищах, які більшість людей вважають тривіальними і не гідними того, щоб їм присвячувати окремий день. Але насправді, в багатьох випадках вони дійсно того варті. Візьмемо День морозива. Ну хто, при здоровому розумі і тверезому розумі, не погодиться з тим, що цей чудовий продукт грає важливу роль в житті будь-якої людини? Деякі інші дивні свята присвячені дійсно дивним речам, як День милування чоловіками, наприклад. На смак і колір, як говориться. Серед незвичайних свят можна знайти особливий день практично для чого завгодно. Виберіть дивні свята, які сподобаються вам, і урізноманітніть ними свою повсякденність, або насолоджуйтеся всіма підряд разом з нашим списком самих незвичайних і дивних свят. 

19 квітня, середа - День велосипеда (події першої поїздки під дією LSD 19 квітня 1943 року - дата «Дня велосипеда». Доктор Альберт Хофманн навмисно, першим з людей, прийняв 250 мікрограмів ЛСД. Скоро ефект став настільки сильний, що Альберт не міг більше складати зв'язні пропозиції і, під наглядом свого асистента, який був повідомлений про експеримент, відправився на велосипеді додому. Під час поїздки він відчув ефекти ЛСД, тим самим зробивши цей день датою першого в світі психоделічного досвіду з ЛСД); День часнику або Часниковий день; День сушки білизни на мотузці (відзначають з 1995 року); День поезії і творчого мислення 
20 квітня, четвер - Міжнародний день піци (дата на 2023 рік. Проводять у третій четвер квітня); День виглядати однаково; День музичних магазинів; Міжнародний день галушок з молочним чаєм (ініціатива користувачів соціальних мереж, 2019) 

21 квітня, п’ятниця - День «Бульдоги прекрасні» (так прийнято вважати саме в цей день. Ця порода собак пов'язана з азіатським мастифом, який, згідно з історичними записами, жив в Месопотамії вже близько 4000 року до н.е.) 
23 квітня, неділя - Міжнародний день колупання в носі (нехай це і жартівливе свято, але приблизно чверть людей, згідно з дослідженнями 1995 року, це роблять регулярно, а це вже не жарт); Міжнародний День свободи творчості або Міжнародний День техно-селюка (International Pixel-Stained Technopeasant Day - сатирично-саркастичне неофіційне свято з певною насмішкою. Воно було засновано письменницею Джо Уолтон як протест на висловлювання екс-президента Американського товариства письменників-фантастів Говарда Хендрікса, який нарікав на те, що останнім часом з'являється все більше "веб-штрейкбрехерів", які виставляють в інтернеті свої твори безкоштовно, тобто проміняли почесне звання Письменника на Pixel-Stained Technopeasant Wretch - образно кажучи, "некультурне, заплямоване пікселями техно-нікчему" або "техно-селюк". Джо Уолтон запропонувала, щоб в Міжнародний День таких "заплямованих пікселями техно-нікчем" будь-який письменник вільно викладав в інтернеті свої твори (будь-які, від романів до віршів), не боячись заплямувати своє добре ім'я, і щоб всі могли безкоштовно їх читати. До цього руху приєдналося дуже багато знаменитих письменників Америки, і не тільки); День змін або День шансу (життя сповнене ризиків, але все ж ...); День «Поговоріть як Шекспір» (о бідний Йорик! Я знав його, Гораціо ...) 

215 до н. е. – в Римі відкрили храм Венери 
303 – за наказом римського імператора Діоклетіана в Палестині обезголовили Георгія Переможця 
971 – візантійські війська взяли в облогу Доростол (нині Силистрія) 
1185 – попри затемнення сонця, князь новгород-сіверський Ігор Святославич разом з братом Всеволодом виступив у похід проти половців 
1635 – в Бостоні заснована перша в США публічна школа 
1656 – собор церковних ієрархів Московського царства постановив відлучати від церкви всіх, хто хреститься двома перстами 
1867 – англійська королева Вікторія і французький імператор Наполеон III відхилили план будівництва тунелю під Ла-Маншем 
1907 – Джек Лондон вирушив в кругосвітню подорож 
1918 – Українська Центральна Рада зобов'язалася поставляти кайзерівській Німеччині продовольства для потреб армії 
1928 – Верховний Суд Канади постановив, що жінки не є "персонами" (фізичними особами) 
1929 – відкрилася XVI конференція ВКП (б), на якій було прийнято 1-й п'ятирічний план 
1942 – в Німеччині оголошена сільськогосподарська повинність для хлопчиків 14-16 років і дівчаток 16-17 років 
1956 – Відбувся перший концерт Елвіс Преслі в Лас-Вегасі, штат Невада 
1959 – створено Спілку журналістів України (нині Національна спілка журналістів України) 

ХТО НАРОДИВСЯ 23 КВІТНЯ 

1564 – Вільям Шекспір, відомий англійський поет епохи Відродження 
1 693 – Вільям Кеслон, англійський гравер, друкар 
1775 – Джозеф Меллорд Вільям Тернер, англійський майстер романтичного живопису 
1918 – Дрюон Моріс – французький письменник. Всього Дрюон написав понад 50 романів, драматургічних поем і п'єс 
1918 – Георгій Віцин, кіноактор 
1922 – Шейх Назим Кібрісі, мусульманський релігійний діяч і святий, великий муфтій і духовний лідер суфійського ордена 
1979 – Лаурі Юльонен, музикант, співак, лідер фінської групи The Rasmus 

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ 
Червоне сонце в туманному серпанку або в блакитних і рожевих маревах – до врожаю хліба. 
Якщо сонце з-за гори викотилося і як на долоню на землю лягло, то доведеться землю переорювати та сіяти заново. 
Ясне сонце – слід переорювати озиме поле і досівати ярі. 
Вранці туман проти сонця – до дощу. 
Якщо з'явилися сережки на ліщині, то більше морозів не буде. 

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 
У цей день не можна робити пропозицію руки та серця. 
Не варто в цей день співати та танцювати, закочувати гучні гулянки. 
Забороняється лаятися, критикувати та ображати навколишніх. 
Не варто в цей день їсти гарячу їжу до полудня. 

Міжнародний день Матері-Землі відзначається, починаючи з 2010 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. У резолюції наголошується, що термін «Мати-Земля» загальноприйнятий у багатьох країнах, що він відображає взаємозалежності між планетою, її екосистемами і людиною. 

Цей День виник на основі «Дня дерев», що відзначався раніше у США. Історія виникнення пов'язана з ім'ям Джона Стерлінга Мортона, — політика, громадського діяча, редактора однієї з газет штату Небраска. 4 січня 1872 року на засіданні Ради з питань сільського господарства штату Мортон запропонував організувати свято саджання дерев. Вперше його провели 10 квітня 1872 року, із призами для тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад мільйон саджанців. Згодом, у 1875 році в штаті Небраска 22 квітня (день народження Мортона) було проголошено офіційним святом — Днем Дерева. У 1970 році 22 квітня у США День Землі відзначили на національному рівні, в акції взяли участь понад 20 млн осіб. З 1990 року День Землі отримав міжнародний статус. 

День відкриття Бразилії 
22 квітня в Бразилії відзначається як «День відкриття Бразилії», тобто день прибуття сюди португальців у 1500 році, що сталося завдяки експедиції Педро Альвареша Кабрала. Ця експедиція мала подвійну місію: дослідження можливостей Португалії в Америці та закупівлю спецій в Індії. Прихід португальців на цю територію започаткував бразильську колонізацію. 

Національний день жувального мармеладу 
Caption 

22 квітня відзначається Національний день жувального мармеладу в США. Виробництво жувального мармеладу відноситься як мінімум до 1860-х років, коли банки зі смачними частуваннями рекламувалися як підкріплення бойового духу військ, що брали участь у Громадянській війні в США. 

Жувальні мармеладки в формі яйця з часом здались природними для наповнення великодніх кошиків, тому в 1930-х роках такий мармелад став невід’ємною частиною великодньої традиції. 

Желейний мармелад традиційно виготовлявся з цукру і штучних ароматизаторів, але в 1980-х роках відбулася революція в сортах желейного мармеладу з появою желейних бобів «Jelly Belly». Зроблені з додаванням фруктових соків – – Jelly Belly незабаром став одним з найпопулярніших мармеладок в США. 

Президент Рональд Рейган був відомий своєю любов’ю до мармеладу Jelly Belly, оскільки він завжди тримав банку солодких желейних бобів на своєму столі в Овальному кабінеті (його улюбленим смаком був лакричний). Пізніше Рейган став відповідальним за запуск найпершого мармеладу в космос, коли він несподівано послав банку екіпажу Challenger 1983 року. 

Популярне 
Олег Винник призупинив співпрацю з продюсером – у чому причина 
Jerry Heil презентувала чуттєву прем'єру пісні "На небі ні зорі" 

https://maximum.fm/novini_t

https://sun1-97.userapi.com/impg/hHYUr_SdoK57yMUs58-cDF0PLwjsCAKUzktdKw/Yi8OWmT5HjE.jpg?size=299x168&quality=96&sign=eab58a761b48483d7fc0dd02bac6b843&type=album
https://sun1-94.userapi.com/impg/m7ld6eWe85MGoMYgDXmsl5eFEhsk_juY-gXXgg/20H7xlUa1qA.jpg?size=284x177&quality=96&sign=12c7985c361b2e380e7111bd8543854a&type=album
https://sun1-15.userapi.com/impg/MU45yi2K8dKw00zCULmsk397FgY9nIHs3yxlcQ/YM2Rlp08OoQ.jpg?size=267x189&quality=96&sign=299f4a38863defc39d8b28794b7f4350&type=album
https://sun1-47.userapi.com/impg/r4LnVaaH7r_2snue7hw03yp9zsFK_QRep-r0MQ/ljHoZDQFvAo.jpg?size=1024x1024&quality=96&sign=e0513884a81cefcf0bfcbe370886991c&type=album
https://sun1-93.userapi.com/impg/r0xmPf6xPAm-ffFl4c62FoVLR8bCUSB41TyXkw/qmMbVc9vg5s.jpg?size=650x325&quality=96&sign=e532b8d5890d10276872453247eacb6d&type=album
https://sun1-96.userapi.com/impg/AuY0mTYXnQImVKBo6jftO16k9y9KZyI8CppZuA/Qzf2etFPDJ8.jpg?size=650x325&quality=96&sign=49755734ed6cd5b02dcb5286b1347de1&type=album
https://sun1-28.userapi.com/impg/j7NmBAUPY_ZyZaWNxb-vaX-jpTL5Vgm0_wPqaw/dmhLg1IV1z4.jpg?size=1080x607&quality=96&sign=dd271b7029332aa4ffb1684b0700c0eb&type=album
https://sun1-87.userapi.com/impg/33hjWidtl-EAi29Q5OcfJ8NpA60ghnbKnsHwIw/IGmmK57s7pg.jpg?size=297x169&quality=96&sign=8fd0626272fd4f483f033720c635c0c2&type=album
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com