Наша група вітає усіх з Святителем Амфілохієм Іконійським , Катериною , Омеляном, Святим Миколаєм (за старим стилем ) , Юрієм , з Днем Збройних Сил України , День Хустки , День народження мікрохвильової печі , Міжнародний день громадянської авіації , День

9 грудня 2022
Volodumur Rizak

Наша група вітає усіх з Святителем Амфілохієм Іконійським , Катериною , Омеляном, Святим Миколаєм (за старим стилем ) , Юрієм , з Днем Збройних Сил України , День Хустки , День народження мікрохвильової печі , Міжнародний день громадянської авіації , День місцевого самоврядування , орда хана Батия захопила Київ і підпалила Десятинну церкву , в Шотландії надрукували перше видання Britannica (енциклопедія, яка ще досі відома в усьому світі) , в Африці відкрито родовище алмазів , виходить перший номер газети “Вашингтон пост” , Томас Едісон робить на фонографі (власний винахід) перший запис людського голосу , підписано англо-ірландський договір, по ньому через рік Ірландія здобула незалежність , американка Кітті О’Ніл встановила новий (на той час) рекорд швидкості для жінок на автомобілі Moticator SM1 з реактивним двигуном – близько 850 км/год , створення Збройних Сил України , Куба і Естонія визнали незалежність України , відкритий новий хімічний елемент, ліверморій , створено Львівський муніципальний духовий оркестр “Галицькі Сурми”!!!                

Яке сьогодні свято – все про 6 грудня, церковне свято, що не можна робити 

Сьогодні, 6 грудня, в Україні святкують День Збройних Сил. Не забудьте подякувати воїнам і воїтелькам, які захищають рідну Землю, а також помолитися за їхнє здоров'я. Віряни вшановують пам'ять святого Амфілохія Іконійського. До Нового року залишається 25 днів. 

6 грудня 2022 року – вівторок. 286-й день війни в Україні. 

Яке сьогодні, 6 грудня, церковне свято 
6 грудня за релігійним календарем – день пам’яті святого Амфілохія Іконійського. Був Іконійським єпископом та другом Григорія Богослова і Василія Великого. Його вважают одним з Отців церкви. Народився в православній і досить побожній родині в Каппадокії (Мала Азія). В молоді роки мріяв стати адвокатом, але потім все ж вирішив покинути мирське життя і присвятити себе служінню Богу. Жив більшу частину життя в пустелі, де вирощував різну городину на свої потреби. 

374 року його обрали єпископом міста Іконії. В той період він скликав Іконійський Синод, на якому засудив єретиків-македоніян, що заперечували божество третьої Особи Божої. На цю тему святий написав окремий твір. Також він боровся проти аріян. За вірність Богу Амфілохій отримав дар зцілення молитвою. 

Що не можна робити в цей день 
6 грудня потрібно бути доброзичливим, не злитися і не лаятися. 
Не потрібно з’ясовувати стосунки, зустрічатися зі своїми недругами. 
Народні прикмети і традиції 6 грудня 
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

дивилися, який сьогодні день: якщо на небі ясний місяць – взимку буде багато заметіль; 
на небі пливуть низькі хмари – чекайте на похолодання; 
6 грудня навколо місяця є тьмяні і рожеві кільця, значить скоро почнуться морози; 
хмари збіглися в одну купу, почнеться негода. 

6 грудня наші предки зазвичай проводили дуже весело: співали, гуляли, грали, влаштовували вечірки з пирогами та пивом. А все тому, що остаточно встановивлювався вже санний шлях. Також цього дня вшановували тих, хто пішов на війну. Матері робили своїм синам спеціальні обереги, щоб захищали їх на полі бою. Над тканиною обов'язково промовляли слова: “Я тебе народила, пестила і плекала, ночей недосипала, життя проживала. Я з тобою буду завжди, не трапиться з моїм синочком ніяка біда. Руками відведу, словами заговорю, від багнета і кулі захищу”. Потім її потрібно було зашити в будь-яку річ сина. 

Також 6 грудня жінки ворожили на хороші відносини з чоловіком. Готували чай і над ним примовляли: “Я багато не прошу, тільки про лад в сім’ї молю. Щоб чистими були наші відносини, не завдавали один одному образи. Амінь”. Чай давали випити чоловікові. 

Пам’ятні дати 6 грудня 
Календар важливих подій в Україні та світі за 6 грудня: 

1240 рік – орда хана Батия захопила Київ і підпалила Десятинну церкву; 
1768 рік – в Шотландії надрукували перше видання Britannica (енциклопедія, яка ще досі відома в усьому світі); 
1869 рік – в Африці відкрито родовище алмазів; 
1877 рік – виходить перший номер газети “Вашингтон пост”; 
1877 рік – Томас Едісон робить на фонографі (власний винахід) перший запис людського голосу; 
1921 рік – підписано англо-ірландський договір, по ньому через рік Ірландія здобула незалежність; 
1976 рік – американка Кітті О’Ніл встановила новий (на той час) рекорд швидкості для жінок на автомобілі Moticator SM1 з реактивним двигуном – близько 850 км/год; 
1991 рік – створення Збройних Сил України; 
1991 рік – Куба і Естонія визнали незалежність України; 
2000 рік – відкритий новий хімічний елемент, ліверморій; 
2003 рік – створено Львівський муніципальний духовий оркестр “Галицькі Сурми”. 
Іменини: як назвати дитину, яка народилася 6 грудня 
Які сьогодні іменини: Омелян, Миколай, Юрій. 

Талісманом людей, народжених 6 грудня, є геліотроп. Цей камінь високо цінують колекціонери. Вважають, що він наділений цілющими властивостями, допомагає людині отримати процвітання і талан. Цікавий факт – назва прийшла до нас з Греції і означає “повертається слідом за Сонцем”. 

В цей день народилися: 

1421 рік – король Англії, Генріх VI; 
1850 рік – український художник-портретист, Микола Бодаревський; 
1871 рік – український перекладач, письменник, Микола Вороний; 
1899 рік – український історик, архівіст, Олександр Оглоблин; 
1903 рік – український педагог, митець, Микола Колесса; 
1912 рік – видатний український лікар, Микола Амосов. 
Який сьогодні день в Україні і світі 

6 грудня в Україні святкують День Збройних Сил. Сьогодні дуже важливо підтримати всії воїнів ЗСУ, які стали на захист рідної Батьківщини з початковм повномасштабної війни. Вважається, що українська армія почала відроджуватися 2014 року, коли з’явилася потреба швидко протистояти російській агресії після незаконної анексії півострова Крим та частини Донецької і Луганської областей. Тоді за короткі терміни відновили кількісний склад війська та наситили його сучасними видами зброї. В цей період особливу підтримку держава отримала від волонтерських організацій. Однак, вперше День збройних сил України було відзначено 1992 року. Не забуваймо щодня дякувати ЗСУ за те, що безстрашні воїни і воїтельки боронять нашу землю. 

6 грудня в світі святкують День народження Санта-Клауса. Хоча він і не дуже близький нашій культурі, але сучасні українські діти багато дізнаються про нього з мультфільмів і зарубіжних казок. Цікаво, що прообразом Санта-Клауса став Святий Ніколас, який приносить подарунки дітям в Нідерландах. Після міграції в Північну Америку переселенці взяли з собою і свої традиції. Однак корінним жителям важко було вимовити правильно ім’я святого, тому поступово воно трансформувалось в Санта-Клаус. 

6 грудня у світі також святкують День народження мікрохвильової печі. Її винайшов американець Персі Спенсор, який був інженером. Якось чоловік звернув увагу, що надвисокочастотні хвилі можуть нагрівати продукти. Тоді Персі стояв поруш з лампою, яка генерую мікрохвилі, і магнетом. У нього в кишені лежав шоколад, що почав швидко танути. 

Патент на пристрій, який готує їжу за допомогою мікрохвиль, винахідник отримав 1945 року. А вже 1949 року світ побачив першу мікрохвильову піч “Raytheon”. На той час техніка була дуже громіздка і важка (розмір 183 см, а вага – 340 кг). Тому її тоді використовували тільки в армії. А от звична для нас мікрохвильова піч з’явилася в Японії (фірма “Sharp”) 1962 року.

З Днем Збройних Сил України 2022: привітання і картинки на 6 грудня 

Привітання з Днем Збройних Сил України 2022 висловлять вашу вдячність військовим за їхню відвагу та героїзм! При цьому 6 грудня вітання отримують не лише безпосередні бійці, а й всі чоловіки, які в ЗСУ. Ось найкращі побажання українською мовою у віршах, прозі, смс та картинках для них. 

Щирі привітання з Днем Збройних Сил України 2022 потішать всіх винуватців свята, адже для наших захисників важлива підтримка в тилу. Тож не забудьте поздоровити своїх знайомих і рідних, які служили чи служать у ЗСУ! Не оминіть увагою навіть незнайомих військових, які захищають наше сьогодення та майбутнє. 

Актуально! Привітання з Днем захисника України 2022: найкращі поздоровлення 

Привітання з Днем Збройних Сил України у віршах 
*** 

Хоробро і вправно ти служиш у війську 
Й державу борониш свою українську! 
Хай згинуть назавжди усі вороги, 
Панують хай мир і любов навкруги, 
Вітаю тебе я зі святом щосили! 
Здоров'я тобі! Хай живуть Збройні Сили! 

*** 
Хай буде сильною рука, 
Міцними будуть хай війська, 
Нехай здоров'я – як та криця, 
Хай служба завжди – як годиться! 
Хай всюди спокій, лад та мир! 
Будь, як казковий богатир – 
Могутній, нездоланний, вмілий! 
Із 6-м грудня, воїн милий! 

*** 
6 грудня – тож Тебе вітаєм, 
Від всієї душі тобі ми бажаєм: 
Щасливих днів і Божої ласки, 
Принцесу милу із гарної казки, 
Перемогу важку в боротьбі – 
Хай все це збудеться Тобі! 

*** 
Я втрат тобі зичу не знати і втоми, 
Живим і здоровим вертайся додому, 
Щоб жити без зла, без війни, без руїни... 
Вітаю із Днем Збройних Сил України! 

*** 
Міцні засмальцьовані руки 
І м'язи тверді – наче дуб. 
На білій, як день, вишиванці 
Блищить український тризуб. 
В очах – крижана недовіра, 
Як глобус блищить голова. 
З Днем збройних сил України 
Тебе щиро вітаю я! 

*** 
Вітають тебе і тополька, й калина, 
І синє озерце, й тендітний ручай 
Зі святом – із Днем Збройних сил України, 
Ти свято це, воїне, гідно стрічай! 
Стрічай його гордо, сміливо і славно, 
Стрічай за звичаєм дідів-козаків, 
Хай служба іде і звитяжно, і вправно 
І Бог береже хай вовіки віків! 

*** 
Побажати хочу я 
Щастя, миру та добра! 
Служба щоб легка була, 
Без війни, напруги, зла, 
Ми пишаємося вами – 
І дочками, і синами! 
Ви – це доблесть та відвага, 
Армії Вкраїнській Слава! 

*** 
Збройні сили України – 
Слава, гордість, міць країни! 
Захищають мир, свободу 
Служать рідному народу! 
Щира шана і подяка 
Хлопцям, молодим солдатам, 
Що строкову службу чесно 
Сприйняли, як борг почесний! 
Матері й батьки шановні 
Вихованням послідовним 
Відчуття патріотизму 
І повагу до Вітчизни 
У серцях синів зростили – 
Вартувати відпустили 
Мирну, вільну і єдину 
Незалежну Україну! 
Тож вшануймо в день святковий 
Всіх без винятку військових! 
Завдяки їх чесній службі 
Живемо у мирі, дружбі! 
Адже мир тоді панує, 
Коли армія чатує! 

Дякуємо за мирне небо! 
*** 
Ти – справжній герой і ми пишаємося, що в українській армії є такі люди, як ти. Щастя, здоров'я і миру тобі, дорогий наш захиснику! Спасибі тобі за те, що ти є! 

*** 
Від щирого серця вітаю вас з Днем Збройних Сил України, шановні воїни, захисники України! Бажаю міцного здоров’я, прихильної долі, миру, добра, злагоди і затишку у ваших оселях. 

*** 
6 грудня - День Збройним Силам України. Попри досить коротку офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у перемогах українців ще з часів Київської Русі. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх предків. Щиро вітаю всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та бажаю Вам незламної волі, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення всіх ваших мрій і побажань. 

*** 
Вітаємо також сьогодні всіх молодих захисників Батьківщини, які опановують нелегку майстерність військової справи! Від Вас залежить суверенність нашої держави, мир і спокій українського народу. Беріть же приклад зі своїх славетних попередників, які зуміли зберегти Україну для нас і доручили Вам продовжувати цю відповідальну справу. Бажаю всім здоров'я, успіхів і добробуту! 

*** 
Нехай щира любов до України, славетні бойові подвиги наших батьків та дідів, народна повага надихають вас на нові звершення у благородній справі служіння рідному народові. Щастя, добра та злагоди вам і вашим родинам, дорогі воїни та ветерани! 

https://maximum.fm/novini_t2

https://sun1.userapi.com/sun1-56/s/v1/ig2/9axfLBHY2zJi9GESXKEFgqM7OjeXTRnEZckQj7Wss9xasVr6YbznOFYcvpxtvRJtOvKEp1j9OdWkHGikglsnM-DG.jpg?size=275x183&quality=96&type=album
https://sun1.userapi.com/sun1-56/s/v1/ig2/9axfLBHY2zJi9GESXKEFgqM7OjeXTRnEZckQj7Wss9xasVr6YbznOFYcvpxtvRJtOvKEp1j9OdWkHGikglsnM-DG.jpg?size=275x183&quality=96&type=album
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com