Наша група вітає усіх з Покровою Пресвятої Богородиці та Романом Сладкопівим , з Днем створення УПА i Днем Українського Козацтва , Днем Захистника та Захистниці України!!!             

16 жовтня 2022
Volodumur Rizak

Наша група вітає усіх з Покровою Пресвятої Богородиці та Романом Сладкопівим , з Днем створення УПА i Днем Українського Козацтва , Днем Захистника та Захистниці України!!!                      

Сьогодні, 14 жовтня, українці відзначають одразу чотири свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України, День Українського козацтва та річницю створення УПА. 

Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. 

Свято Покрови Пресвятої Богородиці - у народі говорять: "Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем". 

Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні, а ще, здавна Богородиця була заступницею українського козацтва. 

День Українського козацтва - певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. 

Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. 

Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. 

День захисників України - свято тих, хто захищає територіальну цілісність і незалежність України сьогодні. 

Річниця створення УПА - сьогодні 75-та річниця створення Української повстанської армії. 

14 жовтня є символічним днем створення Української повстанської армії. Ця дата була визначена самими повстанцями — відповідне рішення ухвалив підпільний парламент Українська Головна Визвольна Рада. 

100 тисяч солдатів та півмільйона волонтерів — такою була єдина армія у Другій світовій, що представляла українські інтереси та боролася за незалежну українську державу.

https://sun9-east.userapi.com/sun9-31/s/v1/ig2/wBCE-cPGcQNvWvwVT6Y0x_6StdTETUTAJ98O8eaaxFVTRR3NgWLoBBxlBROkqBsZ6495Xfd0uDjgEYKvSCnj03jA.jpg?size=259x194&quality=96&type=album
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com