Наша група співчуває усім у кого родичі і близькI загинули під час Ліквідації аварії на ЧорнобильСЬкій Атомній Електро Станції , Свящмч. Артемона Лаодика , ФомаїдИ Медуниця , АртемА , АртемонА , ПремиславИ , ФомаїдИ , ХомИ , Клета , МаженИ , МаріЇ , Марце

1 травня 2023
Volodumur Rizak

Наша група співчуває усім у кого родичі і близьки загинули під час Ліквідації аварії на Чорнобилькій Атомній Електро Станції , Свящмч. Артемона Лаодика , Фомаїда Медуниця , Артем , Артемон , Премислав, Фомаїд , Хома , Клета , Мажена , Марія , Марцеліна , Морена , Всесвітній день інтелектуальної власності , Міжнародний День Секретаря , Всесвітній День Пілотів , Міжнародний День Варіння Картоплі , День Брецель -Кренделя , День Доньки , День пташиного польоту , День абетки Морзе ; День порятунку жаб або День збереження жаб ; День нюху ; День «Розкажи історію» , Всесвітній день тапира , День «Поцілунок коханого або коханой» ; День біологічного годинника , День Кубікла ; День читання великої поезії !!!    

26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони

День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

26 квітня, віряни вшановують пам'ять мучениці Фомаїди, а у світі відзначають День пам'яті про Чорнобиль та Міжнародний день інтелектуальної власності.

Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу

Проголошено 8 грудня 2016 року резолюцією A/RES/71/125 Генеральної Асамблеї ООН. Зазначений день пам’яті відзначається щорічно 26 квітня , починаючи з 2017 року.

Встановлюючи цей день, Генеральна Асамблея зазначила, що «відчуваються досі, через тридцять років, серйозні довготривалі наслідки чорнобильської катастрофи, а також зберігаються в зв’язку з цим потреби постраждалих місцевих громад і територій», і запропонувала «всім державам-членам, відповідним установам системи Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організаціям, а також громадянського суспільства відзначати цей день».

Всесвітній день інтелектуальної власності

Відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвиткові інтелектуальної власності у всьому світі.

Це свято прийняли в 1999 році. Пропозицію висунула делегація Китаю, а прийняла рішення заснувати свято Генеральна асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

За допомогою цього дня підкреслюють значення інновацій навіть в самому повсякденному житті. А патенти, авторські права і товарні знаки є результатами творчості і знань. А також вони сприяють культурному та економічному розвитку світового співтовариства.

Фомаїда Медуниця

У народі шанується Фомаїда Медуниця. У цей день було прийнято ходити в ліс за медуницею. Вважається, що в цей день прокидаються бджоли і джмелі.

Незвичайні та цікаві, дивні і веселі свята, які відзначаються по всьому світу

По всьому світу щодня відзначається багато незвичайних свят. В основному це свята, придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, привнести більше свіжості і натхнення в повсякденну рутину або просто повеселитися. Ці свята часто засновані на речах і явищах, які більшість людей вважають тривіальними і не гідними того, щоб їм присвячувати окремий день. Але насправді, в багатьох випадках вони дійсно того варті. Візьмемо День морозива. Ну хто, при здоровому розумі і тверезому розумі, не погодиться з тим, що цей чудовий продукт грає важливу роль в житті будь-якої людини? Деякі інші дивні свята присвячені дійсно дивним речам, як День милування чоловіками, наприклад. На смак і колір, як говориться. Серед незвичайних свят можна знайти особливий день практично для чого завгодно. Виберіть дивні свята, які сподобаються вам, і урізноманітніть ними свою повсякденність, або насолоджуйтеся всіма підряд разом з нашим списком самих незвичайних і дивних свят.
Найбільш незвичайні свята на 2023-2024 год

27 квітня, четвер - День пташиного польоту (заходи дня припускають допомогу птахам); День абетки Морзе; День порятунку жаб або День збереження жаб; День нюху; День «Розкажи історію» (присвячений розвитку усного оповідання); Всесвітній день тапира (травоїдні тварини із загону непарнокопитних, які дещо нагадують по вигляду свиню, але на відміну від неї мають коротку, пристосованим для хапання хоботом)

28 квітня, п’ятниця - День «Поцілунок коханого або коханой»; День біологічного годинника (відомі як циркадний ритм - внутрішні біологічні ритми організму); День Кубікла (розроблені Робертом Пропстом і відомі повною відсутністю індивідуальності, кабіни були вперше представлені в 1967 році як спосіб поділу відкритого офісного простору і надання працівникам певної міри конфіденційності); День читання великої поезії

Що не можна робити:
У цей день не варто працювати вдома та прибирати. Будь-яка фізична робота нині під забороною.
Робота на землі теж заборонена.
Hе бажано піддаватися гріхам, адже заступниця цього дня протистояла ним.

Народні прикмети
Якщо верба зацвіла, то холодів більше не буде.
Ворони на верхівках дерев сидять – до тепла, посередині дерева – до похмурої погоди, на землі – до похолодання.
Зозуля голосно і протяжно кричить – до наближення теплих днів.
Зоряна ніч – до врожайного року.
Дуб розпустився – до теплого і погожого літа.
Якщо на дубі залишилося багато жолудів, то буде багатий урожай.
Іменини
26 квітня День ангела відзначають: Артем, Артемон, Премислав, Фомаїд, Хома, Клета, Мажена, Марія, Марцеліна, Морена.

https://sun9-66.userapi.com/impg/P8n6xSM7mTmD3O...

https://sun9-71.userapi.com/impg/R-zK_GjQqdbUPV...

https://sun9-10.userapi.com/impg/8cKlwZg0CRdSsA...

https://sun9-60.userapi.com/impg/Ld4wqw6ku5_Zce...

https://sun9-60.userapi.com/impg/Ld4wqw6ku5_Zce...

https://sun9-78.userapi.com/impg/Jvnr2V-hqC7I08...

https://sun9-15.userapi.com/impg/nhHxk8wLvKLR8I...

https://sun9-22.userapi.com/impg/usy6SglgszR7d1...

https://sun9-73.userapi.com/impg/tSVOwZ9hxmhfkL...

https://sun9-47.userapi.com/impg/KmEKs-mbposXV4...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com