Народження українського театру у Нью-Йорку

16 листопада 2015
UAPOST.US
Ой не ходи, Грицю, на вечорниці,
Бо на вечорницях дiвкu чapiвницi. Солому палять і зілля варять,
Тебе, Гpицyню, здоровля позбавлять.

 
Українська народна пісня, з якої розпочинається повість Ольги Кобилянської "У Неділю Рано Зілля Копала..." і на основі якої заснований сам сюжет драми.

15 листопада в українській околиці на Манхеттені відбулася прем'єра вистави за повістю Ольги Кобилянської "У Неділю Рано Зілля Копала..." Режисер-постановник вистави народний артист України Іван Бернацький.

"Український драматичний театр Івана Бернацього в Нью-Йорку" представив громаді вже другу виставу. Перша - "Гайдамаки" - вийшла у березні, цього року, і була присвячена Шевченківському святу.
 
Нью-йоркці вже вдруге змогли побачити українську виставу такого рівня, сповнену музики, почуттів, любові, та драми. Подія проходила в Українському Народному Домі, на 2-й авеню.

Артисти показали неперевершену гру. Сам директор театру виконував роль Андронаті, старого цигана-музики.
 
Розкішні костюми для кожного актора прибули за спеціальним замовленням з України, а саме з Львівського академічного театру ім. М. Заньковецької, де Іван Бернацький був актором з 1980 року. Тетяна Доманська (Україна) розробила дизайнерські костюми, наl музикою працював композитор Тарас Терлицький (Україна).

За словами директора, підготовка до вистави тривала бульше року.

На фото: Андронаті, старий циган-музика (керівник театру Іван Бернацький), та Настка Кривинюкова (Оксана Гап'юк).

Фото: Valentyna Hlushak

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше