Надмірна економія - це шлях до бідності

28 січня 2016
Nataliya Podgornaya
Вже не раз піднімалось і обговорювалося питання такої, здавалася б, гарної звички як економія. Але ми знаємо, що все добре в міру. Так як надмірна економія найчастіше є не ознакою розумної ощадливості, а дисбалансом в доходах і витратах, невмінням оцінювати справжню вартість товару, ціну наданої нам послуги.

Заможна людина тому, можливо, і багата, що готова заплатити за послугу стільки, скільки вона коштує, реально оцінюючи її вартість. Вона отримує якісну річ чи послугу і без зайвих негативних емоцій. Згадайте, скільки разів вам доводилося просити у продавця знижку? Скільки разів у магазині ви брали річ, яка не дуже вже вам і подобалась, але на неї була знижка?

А тепер тільки уявіть, скільки задоволення, і яке піднесення ви би відчули, якщо б все-таки взяли річ з нової колекції? Ту, що дійсно хотіли і що сидить так, ніби на вас шита? Ну і що, що вийде одна річ, а не дві на цю суму? Ви ж все одно прийшли в магазин і хочете себе задовільнити, побалувати! Так балуйте!

Тепер про знижку. Ну скажіть, невже 5 або максимум 10 відсотків вартують часу очікування на касі, уваги людей в магазині / черзі? Я розумію, якби ви купували автомобіль і сума знижки була істотною. Заради цього можна й поторгуватися. Це дійсно в результаті принесе радість та додатковий бонус у вигляді зимового комплекту шин, наприклад. Але тут... Відчувайте себе багатою людиною! І ведіть себе відповідно. Адже не дарма кажуть, хочеш бути багатим, веди себе як багата людина. Відчувай цей стан усередині. Потік життєвих енергій йде бумерангом. Ми віддаємо, нам повертають. Ми бажаємо щастя, отримуємо його з надбавкою.

Ще один приклад, це чайові офіціантові. Чому ви вважаєте, що вистачить "того", що ви залишили, якщо за правило є залишати 10 відсотків від чека? Обслуговування було гарним, людина виконала свою роботу на совість і заслуговує винагороди, яка їй належить. Виняток - погане обслуговування. Навіть якщо ви більше жодного разу не повернетеся в цей заклад або ця людина завтра звільниться і ви ніколи з нею не зустрінитеся. Бідність породжує лише бідність! Щире побажання гарного дня за отримані чайові, ваш внутрішній стан і успіх, які ви привертаєте до себе, повірте, вартують того!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше