На що звернути увагу при виборі повербанку

1 грудня 2022
Ліля Колісник

Повербанки у світі техніки відразу зайняли своє місце, зробивши життя людей комфортнішим. В основному це стосувалося підзарядки пристроїв, найчастіше — телефонів, для подорожей. Повербанк після блекаутів в Україні став надважливим для облаштування хоч якогось комфорту вдома. Розберемо сьогодні, на що звернути увагу при купівлі пристроїв для підзарядки.

Що можуть заряджати повербанки

Ці акумуляторні батареї можуть живити практично будь-що, від смартфона та планшета до ноутбука та портативної ігрової консолі. Однак вони в основному націлені на портативні носії та комунікаційні пристрої.

Розмір, форма, вага та місткість – це головне, на що слід звернути увагу, купуючи повербанк. Гарна чітка індикація доступної потужності також корисна, оскільки деякі моделі показують цифровий дисплей, а не смуги (наприклад «Залишилося 80 %)».

Яка ємність оптимальна

Ємність, показана як міліампер-година (мА·год), є приблизним показником можливостей заряджання: чим вище число, тим більше енергії він може доставити на ваш пристрій, перш ніж акумулятор заряджатиметься. 

Спробуйте знайти зарядний пристрій, який може повністю зарядити ваш смартфон принаймні двічі.

Повербанки можуть варіюватися від 3000 мАг до 20 000 мАг. Більшість смартфонів мають батарею близько 3000 мАг. Залежно від ємності буде варіюватися кількість можливих зарядів.

Розмір і вага

Розмір і вага зазвичай збільшуються разом із ємністю мАг. Хоча модель на 20 000 мАг може здатися зручним варіантом, вона може бути завеликою для вашої кишені чи сумки.

Якщо ситуація з електроенергією не критична, зверніть увагу на кишенькову модель із принаймні 6000–10 000 мАг. В інших випадках беріть потужнішу модель. Вона більш громіздка, але це не страшно, особливо для користування вдома. 

Форма і стиль

Спробуйте знайти той, який має розмір і форму, подібні до смартфона.

Як підключити свій пристрій до Power Bank

Більшість паовербанків матимуть принаймні один із цих зарядних входів:

  • USB-A: порт прямокутної форми, вбудований практично в кожен ноутбук, жорсткий диск, телевізор тощо;

  • Micro/mini-USB: мініатюрний варіант USB, який зазвичай використовують у смартфонах та інших портативних пристроях;

  • USB-C: нова компактна версія USB-A, яку також можна перевертати, тому вам не потрібно турбуватися про те, щоб вставити її правильно. 

  • Бездротовий зв’язок: невелика кількість моделей дозволяє заряджати бездротовим способом, помістивши смартфон на зарядний пристрій. Щоб це працювало, ваш телефон також має підтримувати бездротову зарядку.

Скільки часу треба повербанку, щоб зарядити мій пристрій

Більшість моделей можуть зарядити стандартний пристрій ємністю 3000 мАг, наприклад смартфон, приблизно за 90 хвилин. 


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше