На що звернути увагу при пошуку роботи: крок за кроком

16 січня 2022
Annie

Кожну людину так чи інакше з часом починає хвилювати питання власної реалізації, бажання відбутися як спеціаліст та досягти успіху. А для комфортного життя бажано отримувати ще й непогані гроші за те, що робиш.

Спільно із сайтом по пошуку роботи в гральному та ІТ-бізнесі lcwork підготували для вас статтю із покроковою інструкцією, яка спростить вам пошуки.

Перед пошуком роботи проведіть роботу над собою

Визначте свої слабкі та сильні навички. Не зациклюйтеся над першими — розвивайте другі. Не витрачайте час на зайві нарікання, які забирають енергію та не творять нову.

Час допрацювати резюме

Або створити, якщо у вас досі такого нема. Можна переглянути приклади в інтернеті. Радимо також почати читати блог lcwork, де міститься багато корисною інформації для шукачів роботи.
 

Напишіть про свій досвід, хард- і софт-скіли. Не хваліть себе багато, краще зосередьтеся й подумайте, чим можете бути корисними майбутньому роботодавцеві. Можете вказати навчання, які проходили; розповідайте про себе цікаво, але по суті. Відредагуйте резюме. Текст має бути без помилок, логічних і граматичних. 

Мотиваційний лист

Часто сайти по пошуку роботи пропонують додати до резюме листа. Це щось на кшталт особистої мотивації, чому вас мають взяти на роботу. Перед тим як відправити своє резюме в компанію, перейдіть на її сайт. Вивчіть детально, чим займається компанія, що пропонує, як себе зарекомендувала на ринку. Після аналізу напишіть у листі, що можете запропонувати. Не пишіть загальними фразами, акцентуйте увагу на запиті клієнта. Робіть завжди трохи більше, ніж від вас очікують. Роботодавці це цінують.

Будьте оптимістами

Не опускайте руки, якщо почуєте відмову. Більше вчіться, працюйте над собою, відпочивайте і продовжуйте шукати.

Є багато джерел, де можна знайти роботу. Це спеціалізовані сайти, соцмережі з тематичними групами, часто компанії розміщують на своїх сторінках вакансії. Не відкидайте факту, що не тільки ви можете не підійти роботодавцеві, а й він — вам. 

Працювати треба в команді, де панують екологічні стосунки, повага та бажання добре робити свою роботу.

Об’єктивно оцініть свої можливості

Це стосується і бажаної зарплати, і ваших вмінь. Не недооцінюйте себе, як і не переоцінюйте. Не забувайте про важливість росту в компанії, яку вибираєте, та майбутню перспективу.

Відтак менше паніки — більше впевненості у своїх вміннях. Тоді все вийде.

Удачі, шукачу!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше