На честь Катерини Білокур в Києві створять інсталяцію з 30 000 квітів

10 квітня 2015
Редакція
На честь знаменитої української художниці буде реалізована низка ініціатив: всеукраїнський конкурс обдарованих дітей, зірковий фотопроект, у якому відомі українки перевтіляться у квіти — головних героїнь живопису Білокур, проект ескізів від українських дизайнерів, історичний проект та інсталяція із понад 20 тисяч квітів, у якій зможуть взяти участь усі бажаючі. Усі реалізовані ініціативи будуть презентовані у виставковому просторі "Атмосфера" 22 квітня.
 
"Все, про що мріяла Катерина Білокур, — малювати. Але батьки не схвалювали це бажання, тож свої перші роботи Білокур малювала потайки на полотнині, — говорить організатор проекту Катерина Старунська. — Побачивши роботи художниці, Пабло Пікассо скаже про неї: "Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ!" І ми хочемо, щоб про Білокур говорив якщо не весь світ, то вся Україна. Важливо, що "Атмосфера Катерини Білокур" не тільки розповідає про життя і творчість видатної художниці сучасною мовою та занурює глядача у чарівний квітковий світ, цей проект дає шанс маленьким українцям проявити свій талант та отримати перший творчий поштовх, можливість навчатися живопису у найкращих українських митців. Адже троє переможців конкурсу дитячого малюнка за спеціальною програмою пройдуть навчатися в Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури та у Національному художньому музеї України. Це те, про що сама Білокур мріяла усе життя, але її мріям не судилося збутися".

5 ініціатив "Атмосфери Катерини Білокур"

Художній конкурс

Катерина Білокур народилася в простій сільській родині і більшу частину життя мріяла про отримання художньої освіти. На згадку про цю заповітну мрію пройде всеукраїнський конкурс дитячого малюнка. Діти віком від 7 до 14 років з усіх куточків країни зможуть надіслати свої малюнки на тему квітів, які Білокур майстерно зображувала на своїх полотнах. Троє переможців отримають можливість пройти двотижневий курс навчання у кращих українських митців.

Модний проект

Найкращі українські дизайнери презентують в ескізах своє бачення колекції, яка могла би бути присвятою Білокур. Таким чином організатори планують дати поштовх до запозичення та інтегрування робіт видатної художниці та класичного українського мистецтва у сучасну моду.

Зірковий фотопроект

У рамках ініціативи пройде зйомка фотопроекту, для якого відомі українки з'являться перед об’єктивом у квітчастих образах за мотивами творчості Катерини Білокур. Знімки будуть представлені на виставці проекту та опубліковані в одному з глянцевих видань.

Історичний проект

На підсумковій виставці в ТРЦ "Атмосфера" буде представлено великий історичний проект, що розкаже киянам та гостям столиці про життя і творчість Катерини Білокур. Проект створюється за участі знавців живопису, бібліографів та представників Музею-садиби Катерини Білокур.

Мистецький проект

Основою експозиції "Атмосфера Катерини Білокур" стане мистецький проект, у рамках якого приміщення галереї прикрасять більше ніж 20 000 квітів. Одна зі стін галерейного простору "Атмосфера" залишиться білою — її зможуть заповнити квітами відвідувачі виставки.
 
Проект "Атмосфера Катерини Білокур" третій у серії, присвяченій відомим українкам. Проект покликаний розповісти про життя, діяльність та здобутки жінок, які стали гордістю України та можуть слугувати прикладом для кожного з нас у ці буремні часи.

З іншими проектами, присвяченими видатним українським жінкам, ви можете ознайомитись тут: 
Проект "Атмосфера Марка Вовчка"
Проект "Атмосфера Соломії Крушельницької" 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше