МРІЇ ГУРМАНА

27 вересня 2015
Вiкторiя Фоменко
Про що Ви мрієте?

Хтось про відпустку, сидячі в задушному офісі зі зламаним кондиціонером, хтось про чергову сукню з коштовних тканин від відомого дизайнера чи вдале заміжжя з набором із мансарди в Тоскані, яхти на березі теплого Середземного моря і забезпеченого життя, але тільки не Софійка!

Її мрії були занадто приземними, але дуже солодкими і пахучими як віденська кава та яблуневий струдель.

Вона прокинулася, немов миле янголятко бавилася своїм кучерявим волоссячком на ще теплій від сну подушці, простягла рученята вперед і почала загинати рахуючи пальці на долоні. Скільки їй ще лишилося чекати? Та взагалі звідки таке дивне бажання скуштувати віденську каву та яблуневий струдель?

Банальне бюджетне меню її сиротинської їдальні не відрізнялося різномаїттям та вишуканим смаком. Майже кожного дня макарони чи каша, а солодощі лише по святах від благодійників-меценатів. Та ось цей день вже скоро…Вона, її картини та Відень!

Ще змалечку вона тримала пензлик вміло та любила гратися кольорами. З-під її легкої руки виходили чудернацькі тварини, мову яких розуміла лише вона, на диво гарні квіти, мальовничі краєвиди та міста віддалених від України країн, відомих їй лише за підручником географії.

І вона вірила в те, що колись настане день, який змінить все її сиротинне життя. Що колись не тільки вона буде, затамувавши подих від нестримного творчого щастя, милуватися своїм баченням світу, зображеного на полотні, дитячими щирими очима.

Звичайна бабусина мазанка, заквітчана мальвами, вишневий садок та свійські тварини на її "Українському подвір’ї" здобули 1-ше місце в конкурсі молодих талантів "Художники моєї Батьківщини". Головний приз – персональна виставка картин переможця та навчання в престижному ВУЗі Відня.

Софія ще раз солодко потягнулася у ліжку, прочитала своє вранішнє "Отче наш.." та почала розмальовувати новий день свого життя вірою, надією та любов’ю.

А Відень вже гостинно чекав на неї зі своїми романтичними вуличками із старовинною бруківкою, квітучими балконами та затишними кав’ярнями, звідти лунав аромат віденської кави та яблуневого струделя.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше