Модні тренди. Що, як і з чим носити цієї осені?

5 вересня 2013
Plastylina

Сьогоднішня мода вражає різноманітністю тенденцій, дизайнерів і брендів та не дає залишитися байдужим до новинок кожного сезону. Цьогорічна осінь - не виняток: холодний сезон дає можливість дизайнерам проявити себе зовсім в іншому напрямку і порадувати своїми новими роботами. 

Магазини та бутики оновлюють асортимент - у вітринах виставлені найактуальніші модні луки, черевики та чобітки замінили на поличках босоніжки і туфлі, курточки та плащики займають свої місця. 

Можна йти в ногу з модою, але зовсім не обов’язково одягати те, що вам не пасує, хоч і є останнім «писком». Обирайте речі, в яких ви будете виглядати ефектно, що підкреслять вашу фігуру. Вдягайте те, в чому виглядатиме не просто модними, а й стильними. Давайте поглянемо, які тренди будуть цієї осені:

Вільні силуети

Цього року, як і минулого, вільні силуети залишаються актуальними. Довгі плащі, пальто, куртки з хутром – головні атрибути сезону. Simone Rocha, Valentino, Marck Jacobs, Burberry пропонують не обмежуватись темними кольорами, а обирати яскравіше забарвлення. І тепло, і стильно.
 

Каміння, блиск, розкіш

Певно вже всі помітили, що останнім часом дизайнери все частіше почали використовувати яскраве каміння, кристали та блискучі тканини у своїх колекціях. Чого тільки варта колекція Dolce&Gabbana! Звичайно, сукню, в якій ви зможете затьмарити навіть зорі, краще вдягати на урочисту подію, раут чи вишукану вечірку . Ось "яскраві" приклади Balmain, Marc Jacobs, Chloé, Vera Wang, Julien Macdonald.
 

Різноманітні принти

Ті, кому подобається носити речі з анімалістичними, футуристичними та квітковими принтами – можете не ховати в шафі улюблені речі. Дизайнери й цього року не перестають дивувати своїми колекціями. Особливо модно буде вдягати речі з леопардовими чи зебровими принтами з ніг до голови, як в колекції Lanvin, але якщо хтось не почуває себе настільки сміливим – можна впевнено поєднувати анімалістичні принти з однотонним одягом. Светрики та жакети з сюрреалістичними зображеннями, релігійними мотивами та геометричними фігурами також не залишали подіуму. Burberry, Kenzo, Givenchy, Tom Ford:
 

Хлопчачий стиль

Цей тренд зовсім не новий, але цього сезону отримав нове дихання та новий погляд на ті ж самі речі. Дизайнери адаптовують чоловічий стиль збагачуючи його крихтами «жіночності» (широкі сорочки в сердечка, квіти і т.д) чи комбінують з жіночими елементами. Чоловічий покрій костюмів, високі штани з заправленими сорочками, жакети, жилетки і чорні кепки – головне, не понад міру! Ralph Lauren, Giorgio Armani, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Maison Martin Margiela обрали для своїх моделей строгий крій та строгі брючні костюми:
 

Шотландка і смужечки

Такий принт, як клітинка, здається, ніколи не вийде з моди і кожен може розшукати у своїй шафі бодай одну річ, від пальто до білизни – в клітинку може бути усе. Але й погодьтесь, що клітинка (колір, розмір, розміщення ліній) може теж бути різною – від вишуканої до стилю "панк". Головний тренд цієї осені, від скромних полосок до яскраво розмальованої шотландки у колекціях таких дизайнерів як Celine, Prada, Versace, Saint Lauren, Moschino.

P.S. Думаю, багато хто погодиться, що деякі моделі асоціюються в українців з торбами )))
 

Масивні коміри, підплічники, драпування

Подовжені, заокруглені плечики стали тенденцією цього сезону і внесли елемент ексцентричності, але слід визнати, що така ширина плечей пасуватиме не кожній. Драпування, легкі хвилі і складки на сукнях та спідницях ідеально підходять в якості головного елементу. Ці тренди стали основною рисою колекцій Stephane Rolland, Celine, Balmain, Rodarte.
 

Шкіра 

Шкіряні плащі, курточки, приталені сукні, штани чи жакети – все це актуальне і цієї осені у найрізноманітніших варіаціях. Також це стосується і шкіри рептилій. Деякі дизайнери, як Сalvin Klein, Hermes та Prada обирали природні кольори, в той час як Diane von Furstenberg, Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier ввели в тренд пастельні кольори. Одягтися з ніг до голови в шкіру – ось виграшний лук осені. 
 

Хутро та пір’я

Хутро – саме те, що повинне бути у гардеробі кожної модниці і просто незамінне в холодну пору року, особливо, коли виглядати потрібно на всі 200%. Цього сезону Fendi, Roberto Cavalli, Oscar de la Renta, Versace, Kenzo, Vera Wang використовували не тільки класичні, але й екзотичні кольори, як Fendi. Хутряні рукава, комірець, накидка чи жакет – ці елементи додадуть вам екстра вишуканості та шику. 

Пір’я навіює стиль 20-тих років і справляє враження помпезності, проте не залишає байдужими. Erdem, Vivienne Westwood, Gucci.

Хоча треба добре подумати куди можна одягти сукню з пір’я, до прикладу, з колекції Alexander McQueen…
 

Ретро

Елементи ретро тенденцій дуже часто проглядаються у колекціях будь-якого сезону. Йдеться не тільки про ретро 40-х, але й 90-ті. Дизайнери повернули на подіум об’ємні сукні та жакети, багатошарові поєднання штанів та суконь, глибокі декольте, високу талію та ремні. Prada, Oscar de la Renta, Gucci, Bottega Veneta, Carolina Herrera та Jonathan Saunders. Як-то кажуть, нове - це добре забуте старе:).
 

Чорно-білий монохром

Поєднання чорно-білого кольорів ніколи не вийде з моди і жодний сезон не обходиться без цього тандему. Від разюче білого до молочного чи в поєднанні з вічно елегантним чорним, такий лук стане в пригоді і дозволить виглядати стильно та вишукано. Elie Saab, Dolce & Gabbana, Céline, Francesco-Scognamiglio, Nina Ricci, Valentino та інші дизайнери використали однотонні чорні і білі сукні, костюми чи поєднували кольори в своїх осінньо-зимових колекціях 2013-2014:
 

 
Ось такими є головні тренди в одязі цієї осені. Не поспішайте оновлювати гардероб, уважно переглянте свій власний. Думаю, у кожного є речі, які ідеально відповідають модним тенденціям. Як казала Коко Шанель: "Мода проходить, стиль залишається".
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

ляля_з_задзеркалля 9 жовтня 2013
крут0
Аня 16 вересня 2013
Elie Saab... ммм
Леся 10 вересня 2013
А що ж тоді не у тренді ? ))
Всі коментарі
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше