Модні тренди в дизайні інтер'єру 2018

13 серпня 2018
Andrey Sokruta

В останні кілька років вектори в інтер’єрному дизайні сильно змістилися. Важко навіть сказати, які з тенденцій виражають сучасну філософію, утилітарні потреби чи глобальні проблеми суспільства. Але всі тренди нині об’єднує тяжіння до індивідуалізації. Стильний дизайн – завжди унікальний, максимально адаптований під свого власника. А тому в модний об’єктив потрапили саме ті тренди, які «уживаються» з будь-яким характером.

Максималізм

Неважко здогадатися, що цей тренд «підняв голову» у відповідь на тривале панування мінімалізму. Максималізм відкриває більший простір для самовираження – демократичний і еклектичний, він дозволяє змішувати кольори, стилі та епохи, створюючи неповторні, потужні композиції на грані кітчу.

Instagram-ready

Соціальні мережі прокралися й у наші житла. Активні користувачі Instagram знають, як важливо мати красивий фон для фото, тому майже в кожної молодої сучасної людини є вдома акцентний куток, де народжуються світлини для сотень лайків.

Змішане ретро

Звертатися за натхненням до минулого століття – прийом не новий. Але якщо раніше дизайнери обирали для цього окреме десятиріччя з чітко окресленими характеристиками, то зараз у моді вільні комбінації. Меблі з 20-х, кольори з 40-х, декоративні прийоми з 70-х – чом би й ні?

Модульні меблі

Люди, які багато працюють і подорожують, часто віддають перевагу невеликим квартирам – їх легше підтримувати в чистоті при постійній зайнятості, і сплачувати за неї менше. Тому універсальні меблі-«трансформери» стали напрочуд популярними. Шафи, полиці, стелажі, етажерки – усе частіше подібні предмети виготовляються таким чином, аби використовувати їх можна було в будь-якому приміщенні, склавши конструкцію на свій розсуд.

Оксамит і велюр

Ніжна, м’яка і шорсткувата фактура м’яких меблів одночасно додає інтер’єру затишку та елегантності. Неоднорідний блиск дрібних ворсинок робить колір матерії більш глибоким та насиченим – і теплішим, навіть коли сам відтінок холодний.

Килими

Яскраві й монохромні, великі й маленькі, тонкі й пухнасті, однотонні й барвисті, на підлозі й на стіні – різноманітні килими стали важливим атрибутом сучасної інтер’єрної моди. Бренди випускають справжні витвори мистецтва – нестандартних форм і з незвичних матеріалів, з оригінальними й навіть провокативними малюнками.

Кольори

Головними кольорами 2018 року дизайнери називають відтінки фіолетового, рожевого та синьо-зелену гамму, а універсальним «компаньйоном», з яким прекрасно поєднуються усі перелічені барви, можна без сумнівів назвати сірий в усіх його проявах.

Інтер'єри — з портфоліо дизайнера Андрія Сокрути, Andrey Sokruta Workshop.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше