Мода за межами правил та стереотипів

14 листопада 2023
Дарина

Думаєте показ — це завжди прогулянка моделей по облаштованому подіуму? А от і ні! За довгу історію моди дизайнери знайшли способи, як виокремитися серед цієї одноманітності. Завдяки креативній подачі бренди змогли не лише вразити глядачів виставою, але й лишити слід в історії моди. 

У 2004 році Carol Christian Poell провів показ колекції "Mainstream-Downstream" в каналі Навільо Гранде у Мілані. Незвично те, що моделі не дефілювали, а плили за течією річки. Вони були одягнені в комплекти з жорсткої шкіри з ін’єкціями криваво-червоного кольору. Було відчуття жаху, оскільки моделі нагадували трупи. Після показу Поелл заявив, що  хотів показати стан сучасної моди, яка просто тече в одному напрямку і не змінює своє "річище".

Одним з шоу, на організацію якого знадобився понад рік, став показ Fendi на Великій Китайській стіні у 2007 році. Весь цей час Карл Лагерфельд домовлявся про його проведення з урядом КНР. В результаті 88 моделей продефілювали по найдовшому подіумі у світі чим встановили рекорд. Показ проходив ввечері, тому стіну освітлювали прожектори з гігантським подвійним логотипом F. Цей захід обійшовся Fendi у $10 млн.

2007 рік точно став роком креативу визначного Лагерфельда. Вже для бренду Chanel він поставив показ круїзної колекції в аеропорту Санта-Моніка у Лос-Анджелесі. Моделі виходили на імпровізований подіум з літака під назвою Chanel Line.

У 2008 році внесок в історію свого бренду зробив Pierre Cardin. Для показу він обрав пустелю Гобі розташовану вздовж Великого шовкового шляху. Деякі гості та моделі добиралися до місця на верблюдах. З освітлювальних приладів було лише сонце. А футуристичні костюми дуже гармонічно виглядали на тлі піщаних дюн. 

Але не всі креативні покази проходять так вдало. Повне фіаско чекало на одне з ритуальних агентств Дніпра “Angels”. Вони вирішили представити колекцію одягу для поховання, поклавши моделей у труну. Весь цей кампейн супроводжувало гасло “Жінка має гарно виглядати навіть коли відправляється в останню путь”. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com