Мода 30-х років повертається: ТОП-5 речей, актуальних у 2017

10 лютого 2017
Редакція
Мода 30-х років - один з найбільш знакових періодів в історії становлення жіночого стилю, в тому числі й сучасного. Саме тому до 30-х так люблять звертатися дизайнери, і саме тому всі ми так любимо розглядати костюми зі старих фільмів і фото з журналів. Але мода початку століття - не тільки надбання історії, багато її знахідок актуальні й сьогодні.
 
womenbox.net
 
Для світу моди, як, втім, і для всього світу в цілому тридцяті, міжвоєнні роки визначалися кількома подіями: це Велика Депресія і початок ери кінематографу.

На перший погляд далекі від фешн-індустрії події диктували свої правила в оновленому світі: менше шику і лиску на вулицях, більше блискіток і казкової жіночності на екрані. Ці суперечливі тенденції сформували унікальний стиль епохи.

І те, що стало знаковим для неї, видозмінюючись, перетікаючи, впевнено дійшло до наших днів. "Точно таке ж, тільки зовсім інше", - саме з таким гаслом сьогоднішні модниці одягають трендові новинки, навіть не підозрюючи, як давно зародилася ідея їхнього створення.

Ось 5 трендів родом з далеких 30-х, які обов'язково будуть актуальними у 2017 році.

Шовкові сукні, паєтки і спадаючі тканини

Епоха 30-х ознаменувалася революцією у крої та шитті - косий крій дозволив краще підкреслювати силует, в жіночих сукнях тепер чітко окреслена талія, підкреслені плечі та стегна. Звичайно, сучасні речі "в обтяжку" панночкам з минулого століття і не снилися, але початок руху було покладено.

Хіт, актуальний і цього року, - це улюблені тканини давніх модниць. Шовк та атлас ідеально створювали ніжний жіночний силует. А паєтки, бісер і вишивка на тканині були неодмінним атрибутом костюмів кіногероїнь - адже до появи кольорового кіно, саме їхні переливи дозволяли підкреслити шик героїні.

У моделях 2017 року змінилися переважно довжина і фактура тканини, але обробка і жіночність силуету знову актуальні як ніколи.
 
womenbox.net

Сукні та спідниці до середини литки

womenbox.net
 
У тридцятих вулична мода теж істотно оновилася. Хоча вечірні та коктейльні сукні здебільшого все ще залишалися довгими, на вулицях все частіше миготіли спідниці до середини литки.

Довжина міді стала безперечним фаворитом і 2017 року - як в спідницях, так і в сукнях.
 
womenbox.net

Хутряна облямівка

womenbox.net
 
Дозволити собі справжнє шикарне хутро в 30-і було не так просто, тому модниці обходилися невеликими декоративними елементами. А шкурка, недбало перекинута через плече, автоматично робила вишуканим будь-який образ.

У 2017 дизайнери в достатку перейняли цей тренд - хутряна облямівка на рукавах, накладних кишенях і навіть рукавицях - хіт зимового сезону.
 

womenbox.net

Капелюхи

Капелюшки увійшли в моду в 30-х не від хорошого життя - для багатьох жінок вони стали єдиними предметами гардеробу, які можна було собі дозволити оновлювати більш-менш регулярно.

Проте, тренд прижився, адже він додає елегантності образу і підходить практично кожній жінці. У цьому сезоні капелюхи різних фасонів стали невід'ємною частиною street style образу.
 
womenbox.net

Костюми чоловічого крою


Чіткі та грубі лінії крою, широкі плечі - такими були костюми 30-х років. Саме в цей період штани почали пробиратися в повсякденний жіночий гардероб. Відмінністю чоловічого костюму від жіночого часто був лише декор - все те ж хутро, брошка, блузи з бантами і перші знамениті нашийні хустки Hermes.

Сьогодні такі "андрогінні" костюми актуальні як ніколи - чимало брендів зі світовим ім'ям вивели на подіуми моделей у підкреслено нежіночному одязі, який, як не дивно, підкреслив у створених образах саме тендітність та ніжну красу.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

6 трендів цієї весни
Весна не просто стукає у вікно, а майже буяє різними відтінками. Це чудовий час, аби оновити свій гардероб. Знаємо, що іноді важко збагнути, на що варто звернути увагу в теплий сезон. Тому ділимося трендами, які пануватимуть в цей період.
Читати більше
Що таке лазерна епіляція: переваги та наслідки
Лазерне видалення волосся — це безболісна та безпечна косметологічна процедура для тіла та обличчя. Щоби переконатися в цих характеристиках, рекомендуємо ознайомитись із тим, як працює лазер, та розглянути його основні переваги.
Читати більше