МІНІМАЛІЗМ: нова філософія чи просто чистка дому для тотального звільнення і оновлення?

28 лютого 2019
Olga Zapukhlyak

Якось я прокинулась 15 січня з надзвичайним відчуттям, що півзими вже позаду. Це почуття довго зігрівало мене і нарешті я дочекалась своєї весни. Це неймовірне відчуття? що все стає новим і свіжим. Ти сміливо починаєш нові справи, безстрашно йдеш на ризики, адже це тільки початок, і все найцікавіше попереду.

За зиму ми навантажуємо наш гардероб теплим обємним одягом, на дивані завжди є теплий плед і подушки для зручного перегляду фільмів зимовими вечорами. А от з приходом весни хочеться скинути з себе це все, очистити свій дім від мотлоху і почати все з чистої сторінки.

Може б то, «податись» до мінімалістів. Таке трендове зараз це слово. Раніше його використовували тільки в описі інтер'єрного стилю, а зараз воно пояснює новий стиль життя. Вподобання в харчуванні, у виборі одягу і, звичайно, у ставленні до облаштування свого особистого простору.

Отже, МІНІМАЛІЗМ  нова філософія чи просто чистка дому для тотального звільнення і оновлення?

Ось кілька переваг життя в домі мінімаліста:

Так красивіше. Мінімальний дім виглядає стильно. Чому? Він чистий, вільний від безладу, багато вільного простору, немає візуальних барєрів. Все це робить його більш привабливим.

Полегшує прибирання. Чим більше у вас речей, тим довше затягується процес прибирання. Подумайте скільки часу і енергії вам вдалось би заощадити, викинувши хоч трохи мотлоху зі свого дому.

Позитивні вібрації. Мінімальний будинок чистий, візуально приємний, і все в ньому ідеально організовано. Він буде наповнювати своїх мешканців чистимипозитивними емоціями. Уявіть зал медитації, який часто порожній, в ньому мінімум меблів, поверхні пофарбовані в нейтральні світлі кольори, в основному білі. В ньому завжди позитивні відчуття, правда ж? Так само ми почуваємось в мінімалістичному домі.

Переглянувши кілька статей в Pinterest на тему „minimalism“, мені захотілось винести все з нашого дому і влаштувати величезне ритуальне вогнище в честь приходу весни і свого тотального оновлення. От тільки проблема в тому, що більшість речей в нашій квартирі принесені не мною і виносити їх я не маю права ((

Проте я можу підготуватись до життя в новій оселі, пообіцяти собі не приносити туди нічого зайвого. Тільки найнеобхідніший мінімум для комфорту нашої сімї (думаю, під час нашого переїзду, книжки займуть найбільше місця у вантажівці ))

Якщо ж ви маєте щастя бути повноправним управителемсвого помешкання, дайте відповідь на кілька запитань перед тим, як наважитись очистити свій дім від зайвого вантажу:
-
Чи використовувала я цю річ протягом минулого року?

- Якщо б я сьогодні була в крамниці, чи придбала б я цю річ?

- Сентиментальні емоції це єдине, що повязує мене з цією річчю?

-
Чи є в мене реальні плани на подальше використання цих речей?

- Ця річ пасує мені чи до мого інтерєру?

- Чи планую я коли
-небудь відремонтувати цю пошкоджену річ?

Якщо вибрані предмети отримують хоча б по два „ні“, то сміливо приступайте до весняного прибирання! Фізично це зовсім не важко, проте ваш новий стиль життя принесе багато позитивних емоцій. Ця весна стане для вас справжнім початком нового життя“!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

6 трендів цієї весни
Весна не просто стукає у вікно, а майже буяє різними відтінками. Це чудовий час, аби оновити свій гардероб. Знаємо, що іноді важко збагнути, на що варто звернути увагу в теплий сезон. Тому ділимося трендами, які пануватимуть в цей період.
Читати більше
Що таке лазерна епіляція: переваги та наслідки
Лазерне видалення волосся — це безболісна та безпечна косметологічна процедура для тіла та обличчя. Щоби переконатися в цих характеристиках, рекомендуємо ознайомитись із тим, як працює лазер, та розглянути його основні переваги.
Читати більше