Міфи про сонцезахисні окуляри

4 липня 2024
Редакція

Сонцезахисні окуляри — стильний аксесуар, важливий для захисту очей від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Однак деякі уявлення про сонцезахисні окуляри можуть бути не зовсім правдивими.  

Сьогодні ми розвінчаємо найпоширеніші міфи та розповімо, як вибрати стильні сонцезахисні окуляри види та бренди, наприклад, окуляри Діор, що дійсно захистять очі від сонця.

Міф 1: Сонцезахисні окуляри захищають очі від сонця та яскравого світла, що позитивно позначається на якості зору – НІ

Це не зовсім так. Хоча сонцезахисні окуляри дійсно захищають очі від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, вони не гарантують поліпшення зору. Важливо вибирати окуляри з UV-захистом, які блокують 99-100% UVA та UVB променів. Тому краще зупинити свій вибір на моделях популярних брендів, адже так можна впевнитися у якості окулярів. А підібрати для себе ідеальну пару можна у спеціалізованому магазині Оптика Люксор.

  

Крім того, важливо враховувати ще декілька моментів, вибираючи собі сонцезахисні окуляри:

  • Лінзи повинні бути достатньо великими, щоб захищати очі від сонця з усіх боків.
  • Хоча колір лінз і не впливає на рівень захисту від ультрафіолетового випромінювання. Однак затемнені окуляри для зору можуть бути більш комфортними в умовах яскравого сонця.
  • Лінзи повинні бути виготовлені з міцного матеріалу, який не буде легко дряпатися або розбиватися.
  • Поляризовані лінзи зменшують відблиски, що буде особливо корисним для водіїв і тих, хто проводить багато часу на відкритому повітрі.

Міф 2: Чим темніші окуляри, тим вони кращі — НІ

Колір лінз не впливає на рівень захисту від ультрафіолету. Важливіше звертати увагу на якість лінз та наявність UV-фільтра.

Однак колір лінз впливає на інші характеристики окулярів, такі як контрастність і глибина сприйняття:

  • Темніші лінзи зменшують кількість світла, що потрапляє в очі, й можуть покращити контрастність.
  • Сірі лінзи — нейтральний відтінок, який не спотворює кольори.
  • Коричневі лінзи покращують контрастність та глибину сприйняття.
  • Зелені лінзи зменшують напругу очей та покращують контрастність.
  • Жовті лінзи покращують контрастність в умовах слабкого освітлення.

Міф 3: Сонцезахисні окуляри потрібні лише влітку — НІ

Ультрафіолетове випромінювання є протягом усього року, навіть у похмурі дні. Тому захист очей важливий завжди, незалежно від сезону.

Хмари можуть блокувати до 50% УФ-променів, але все ж таки значна їхня кількість проникає крізь них. Сніг та пісок відбивають УФ-промені, збільшуючи їхній вплив на очі та шкіру. Тому люди, які проводять багато часу на відкритому повітрі, мають підвищений ризик розвитку захворювань очей, пов'язаних з УФ-випромінюванням.

Міф 4: Сонцезахисні окуляри допомагають уникнути появи зморшок — ТАК

Це правда. Носіння сонцезахисних окулярів допоможе зменшити мімічні зморшки навколо очей, адже тоді ви менше мружитеся від яскравого світла.

Коли ми перебуваємо на сонці, то часто морщимо лоб і кутики очей, щоб захиститися від яскравого світла. А це швидко веде до утворення неприємних зморщок. Сонцезахисні окуляри блокують УФ-випромінювання й світло, тому зменшують потребу мружитися.

Міф 5: Сонцезахисні окуляри допомагають зберегти зір — ТАК

Захист від UVA та UVB променів захищає від пошкодження очей. Адже яскраве сонце може викликати  сонячну катаракту — потемніння й помутніння кришталика, пошкодження макули та сітківки, фотоофтальмію — запалення оболонок ока та опіки рогівки.

Вибираючи сонцезахисні окуляри, важливо не лише наслідувати модні тенденції, а й звертати увагу на їхню якість та захисні характеристики. Окуляри відомих брендів, як-от окуляри Діор пропонують не лише стильний дизайн, а й перевірений високий рівень захисту для очей.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Жорсткі топери: з якого матеріалу виготовляються та кому підійдуть
Якщо ваш диван з часом пом'якшав та деформувався, ви стали відчувати дискомфорт під час сну та перестали висипатися, не поспішайте з ним прощатися. Розгляньте можливість купівлі жорсткого топера, здатного повернути дивану колишній комфорт та зручність.
Читати більше