Металева картка задля стейка та інші пригоди Стіва Возняка

19 травня 2017
MartaOnyskiv
Стів Возняк – співзасновник компанії Apple та конструктор одних з перших персональних комп’ютерів у світі – Apple I та Apple II (разом зі Стівом Джобсом). Деякі генеалоги говорять про його українське коріння (батько перебрався з Буковини до США після Другої світової війни). Сам Стів Возняк зазначає, що його мати походить з Німеччини, а родина батька з Польщі.

Стіва Возняка називають "комп’ютерником за кадром", він не є такою публічною особою, якою був Стів Джобс. Проте, ті, хто спілкувався з Возом ("Woz" – загальновідоме звертання до нього), вказують, що він набагато цікавіша особа, ніж Джобс. А його особисті історії підтверджують якою захоплюючою людиною він є.
Одна з таких історій стосується бізнес-картки Воза. Вона зроблена з металу, на ній зображено Зоряний шлях у 3-D форматі. Виглядає вона так, як повинна виглядати картка заможної людини. Проте Стів Возняк зізнається, що ця картка у нього з’явилась виключно через необхідність, а не з пихатості. Після подій 11 вересня у всіх літаках заборонили використання металевого кухонного приладдя. Тобто всі ложки, вилки, ножі замінили пластиковими. А така металева бізнес-картка допомагає Возу різати його стейк так, як він звик, навіть у літаках :)

У 2009 році досить габаритний Стів Возняк все ж погодився взяти участь у шоу "Танці з зірками". Тут він готував чотири різні танці, включно з аргентинським танго. Хоча він дуже старався й покалічив ноги, все ж вибув з шоу досить швидко. Після цього він відмовляється публічно танцювати.




Подейкують, що Стів Возняк з дружиною є хорошими друзями Каньє Веста та Кім Кардашян.

Коли у 80-х рр. ХХ ст. у Росії та штаті Орегон (США) було неможливо купити колу, яку Воз дуже любить, він придумав вихід: переливав колу в інші банки і мав біля себе свій улюблений напій.
 


Стів Возняк – атлет. Він головний пропагандист Segway polo. Щороку проводиться чотириденний турнір з цього виду спорту під назвою Woz Challenge Cup. Segway polo є глобально-визнаним спортом. До того ж, заняття ним є позитивним критерієм при виборі кандидата на посаду в Google.

У 1981 році Воз пілотував літак, який, через нещасний випадок, побився об злітну смугу. Стів був серйозно травмованим, через що втратив короткочасно пам'ять. Воз каже, що відновитись йому допомогли комп’ютерні ігри на Apple II, проте його дружина заперечує: "Він зробив це самостійно!".

 

Джерела:

www.forbes.com/sites/montymunford/2017/03/20/crazy-things-that-you-may-not-know-about-steve-wozniak/#14738f2017be

uk.wikipedia.org/wiki/Стів_Возняк

Від:
dij.com.ua/articles/metaleva-kartka-zadlya-steyka-ta-inshi-prigodi-stiva-voznyaka

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше