Мерзенна вісімка: Рейтинг найвідоміших кіноманіяків

16 лютого 2016
Редакція
25 років тому, 14 лютого 1991 року, у прокат вийшла стрічка ″Мовчання ягнят″. Фільм став третім в історії, якому вдалося перемогти у ″великій п'ятірці″ - найпрестижніших номінаціях кінопремії ″Оскар″. Пропонуємо вашій увазі рейтинг ″колег по цеху″ знаменитого Ганнібала Лектера.

8. ФРЕДДІ КРЮГЕР

Відкриває наш рейтинг культовий персонаж стрічки ″Кошмар на вулиці В'язів″.
 
Образ Фредді Крюгера — обгоріле обличчя, смугастий светр, коричневий капелюх. На правій руці — рукавичка з гострими металевими лезами на кінчиках пальців. Фредді вбивав своїх жертв у їхніх снах. Іноді він проривався у реальний світ і наводив ″шурхоту″. У снах Крюгер практично був не вразливим і здатен відроджуватись після загибелі.
 
Загалом, Фредді Крюгер ″пережив″ 9 фільмів, 44 епізоди телесеріалу і 5 комп'ютерних ігор.

7. "ШКІРЯНЕ ОБЛИЧЧЯ"

″Шкіряне обличчя″ — прізвисько маніяка-м'ясника з серії фільмів жахів ″Техаська різня бензопилою″. Прототипом персонажа став реальний серійний вбивця — Ед Гейн.
 
″Шкіряне обличчя″ - це високий, сильний чоловік, що страждає від зайвої ваги. На ньому завжди фартух — забруднений під час кривавих злодіянь. Обличчя приховує маска, зроблена зі шкіри його жертв.
 
В якості зброї використовує різноманітні інструменти, проте найчастіше при ньому - бензопила.
 

6. ЕЙЛІН УОРНОС

За роль Ейлін Уорнос у фільмі ″Монстр″ Шарліз Терон отримала заслужену статуетку ″Оскара″. Незважаючи на назву стрічки, ″послужний список″ цієї серійної вбивці значно поступається ″колегам″-чоловікам.
 
Ціллю Уорнос були виключно чоловіки. Вбивала вона пострілами з пістолета. Мотив — ненависть. Свого часу психіатри визнали Ейлін осудною, хоча вона цього і не заперечувала. Перед стратою Уорнос попросила чашку кави і заявила: ″Я повернусь″.
 

5. ЗОДІАК

Серійний вбивця, що діяв у Північній Каліфорнії та Сан-Франциско наприкінці 60-х. Особа маніяка не встановлена досі. Зодіак взяв на себе 37 вбивств, але поліція більш-менш впевнена тільки в 11 нападах, 2 з яких були невдалими.
 
Всіх жертв Зодіака об'єднувала молодість: наймолодшій жертві було 16, найстаршій — 29. У якості знаряддя злочину Зодіак використовував ніж або пістолет.
 
Особа Зодіака не могла не привернути увагу кінематографістів. Серед цілого ряду художніх і документальних фільмів варто приділити увагу стрічці Девіда Фінчера.
 
Сюжет фільму заснований на однойменній книзі Роберта Грейсміта, яка в свою чергу заснована на реальних подіях. Після скоєних нападів вбивця надсилає до редакції однієї з газет зашифровані листи. Працівники редакції розшифровують повідомлення і ″втягуються″ у ″гру″ з маніяком. Зодіак скоює нові напади і вбивства, проте вийти на його слід не вдається.

4. ДЖОН ДОУ

Джоном Доу у США називають людей, чия особа не встановлена або ж анонімна. Типовим ″Джоном Доу″ є маніяк-анонім з трилера Девіда Фінчера ″Сім″.
 
За сюжетом два детективи-напарники (Морган Фріман і Бред Пітт) розслідують серію вбивств, пов'язану з сімома смертними гріхами.
 
Джон Доу карає грішників, і робить це з особливим фанатизмом, безжально ставлячись не лише до жертв, але й до самого себе.

3. НОРМАН БЕЙТС

Згадуваний нами Ед Гейн став прототипом і Нормана Бейтса. Екранізація Альфредом Хічкоком роману ″Психо″ по праву вважається класикою жанру трилер.
 
Норман Бейтс страждає роздвоєнням особистості. Після вбивства матері частина свідомості Бейтса стала виконувати роль владної і жорсткої ″мами″. Коли у мотелі Бейтса зупиняється симпатична краля — у Нормані ″прокидається″ мама і безжально розправляється з непроханою гостею.

2. ГАННІБАЛ ЛЕКТЕР

Переживши важку психологічну травму в дитинстві, Ганнібал виріс холоднокровним безжальним вбивцею-соціопатом зі схильністю до людоїдства, чого анітрохи не цурається.
 
Доктор Лектер — містер акуратність. Любить поспілкуватися з хорошим співрозмовником. Поганий, швидше за все, стане ″стравою від шефа″.
 
Першим актором, який зіграв роль Ганнібала був Брайан Кокс у фільмі ″Мисливець на людей″, однак глядачам безперечно запам'ятався образ доктора Лектера у виконанні Ентоні Хопкінса — джентльмен, естет, педант, прихильник епохи Ренесансу.
 
У 2003 році Американський інститут кіно назвав Ганнібала Лектера у виконанні Ентоні Хопкінса кінозлодієм номер один усіх часів.

1. ПАТРІК БЕЙТМАН

Патрік Бейтман - лукавий монстр, який непогано реалізувався у житті. Успішний і самодостатній менеджер з Уолл-стріт не може владнати свої стосунки з тваринною ненавистю, яка накопичується у ньому. З ненавистю до корпоративних правил, гламуру, модних брендів, престижних ресторанів, лейблів. І врешті-решт ненависть виходить на зовні.
 
″Батьком″ Бейтмана є американський письменник Брет Істон Елліс — автор однойменного роману. На екрані образ серійного вбивці неперевершено втілив Крістіан Бейл.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше