Меморіальну премію Астрід Ліндґрен отримала Жаклін Вудсон

28 березня 2018
Olena Kolyada

27 березня на Дитячому книжковому ярмарку у Болоньї було оголошено переможицю Меморіальної премії Астрід Ліндґрен (ALMA). Цьогоріч одна з найпрестижніших нагород у галузі дитячої літератури, яку свого часу отримували Моріс Сендак, Кітті Кроутер, Ісоль, Барбру Ліндґрен, Шон Тан, Мег Рософф, Філіп Пулман, Вольф Ерльбрух та багато інших відомих в усьому світі дитячих письменників і письменниць, дісталася Жаклін Вудсон.

Жаклін Вудсон — американська письменниця, авторка понад тридцяти книжок, зокрема романів, поетичних збірок і книжок-картинок. Одним з її найвідоміших творів є автобіографічна поема-верлібр "Brown girl dreaming", (2014), за який авторка була удостоєна кількох літературних премій США. У січні цього року Жаклін Вудсон отримала посаду Національної амбасадорки з питань підліткової літератури у Сполучених Штатах.

Коментар журі ALMA:

"Жаклін Вудсон знайомить нас зі стійкою молоддю, що бореться за те, аби знайти своє місце в житті. Мовою, легкою, як світло чи повітря, вона розповідає історії, що вирізняються багатством та глибиною почуттів. Жаклін Вудсон знаходить виняткову поетику у повсякденній реальності, що коливається між смутком та надією."

Нагадаємо, що Меморіальна премія Астрід Ліндгрен – це найбільша нагорода в галузі літератури для дітей та підлітків, яка складає 5 мільйонів шведських крон (приблизно 613 тисяч доларів або 500 тисяч євро) і щорічно надається одному або декільком лауреатам.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше