Медівник з яблуками

15 серпня 2014
Oksana Galuga

Вчора українці святкували Маковія - свято також знане як "Медовий спас". Тож пропоную господинькам почастувати своїх домочадців актуальним та легким в приготуванні смаколиком :)

Саме час спекти пухкий ароматний медівник з яблуками в карамелі – ідеальне доповнення до кави чи чаю. Рецепт, як пекти медівник, – що називається "із бабусиної скрині", а я додала до рецепту карамель з яблуками. Його позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

  • Яйце - 4 шт
  • Мед - 300 г (1 склянка)
  • Цукор - 250 г (1 склянка)
  • Сметана - 250 г (1 склянка)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г (3 чубні склянки)
  • Розпушувач тіста - 10 г (2 чайн. ложки)
  • Амоній харчовий - 3 г (1/2 чайн. ложки)
  • Яблука - 800 г
  • Цукрова пудра - 50 г (2 стол. ложки)

Приготування

Яблука для карамелі обібрати, покраяти на скибочки і вибрати серединки з насінням. Підготовані яблука притрусити цукровою пудрою і обсмажувати, поки цукрова пудра не карамелізується, а яблука набудуть золотавого кольору.

Жовтки відділити від білків (можна обережно, намагаючись не пошкодити жовтки, вибити яйця у посудину, а потім рукою вибрати жовтки до іншої посудини, пропускаючи білок крізь пальці). Білки збити.

Жовтки на медівник розтерти з цукром до побіління (вінчики міксера можна не мити після збивання білків), підмішати мед, сметану, потім борошно, змішане з розпушувачем і амонієм. В останню чергу до тіста на медівник підмішати білки.

Половину тіста на медівник викласти у форму (вистелену папером для випікання або з антипригарним покриттям), зверху розподілити яблука в карамелі і решту тіста. Випікати 1 год при температурі 160 градусів.

Традиційно, готовий медівник з яблуками в карамелі можна притрусити цукровою пудрою. 
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше