Меблі для закладів харчування: за якими критеріями вибирати?

18 жовтня 2019
Редакція

Ресторація будь-якого напряму повинна відповідати очікуванням клієнтів: пропонувати смачну кухню, бути цікавою з дизайнерського погляду, затишною та охайною. Велике значення приділяється інтер'єру та його деталям, зокрема меблям.

Загальні умови до меблів для ресторанів, кафе, барів

Меблі, які підбираються для ресторацій, повинні відповідати певним нормам та стандартам:

  1. Зручність та ергономічність. Столи, стільці, дивани з погляду ергономіки повинні бути універсальними, тобто однаково зручними для людей будь-якої комплекції, зросту.

  2. Естетичність. Сучасні меблі для ресторанів, кафе, барів характеризуються оригінальним сучасним дизайном, зовнішньою привабливістю та, якщо це відповідає концепції ресторації, навіть нестандартним підходом до оформлення і конфігурації.

  3. Зносостійкість та надійність. Меблі у закладах харчування піддаються посиленому навантаженню й інтенсивній експлуатації, що може опосередковано чи безпосередньо шкодити зовнішньому вигляду та функціональності. Тому слід вибирати меблі за усіма параметрами якості: матеріали, фурнітура, декоративні деталі.

  4. Легкість в догляді. Поверхні столів, стільців, оббивка диванів, крісел повинні бути виготовлені з матеріалів, які легко піддаються сухій та вологій чистці. Важливо, щоб випадкові забруднення при необхідності можна було усунути за короткий проміжок часу, щоб не доставляти незручності клієнтам, не переривати роботу закладу та підтримувати охайний вигляд приміщення.

     

Вибір меблів згідно концепції закладу

Меблі для кафе, бару, ресторану повинні підбиратися з урахуванням загальної концепції закладу і гармонічно вписуватися у дизайн інтер'єру.

  1. Для ресторацій швидкого харчування, фастфудів основною метою є нагодувати більшу кількість людей, а не затримати їх надовго, тому для закладів такого формату слід вибирати прості, лаконічні меблі у сучасному виконанні. Часто стільці не мають м'яких спинок, підлокітників. У залі повинні розташовуватися як стандартні столи та стільці для прийому їжі, так і ті, які використовуються для швидкого перекусу — це високі столи, стійки, високі табурети, барні стільці.

  2. Ресторани і кафе сімейного типу повинні надавати рівні умови для комфортного відпочинку усім категоріям клієнтів: великим і малим групам, парам, сім'ям з дітьми. Тому меблі вибираються для облаштування зон з різною кількістю відвідувачів, це можуть бути столи з мобільними стільцями, диванами, кріслами, меблі для окремих індивідуальних кімнат чи кутків, меблі для дитячої зали, які характеризуються відповідністю форм та розмірів, більш насиченою та яскравою палітрою фарб, оригінальним дизайном.

  3. Ресторани з послугами кейтерингу найчастіше вибирають складні столи, стільці, які легко розкладаються, стопуються для зручного перевезення. Всі елементи меблів для виїзних подій повинні витримувати вологість, перепади температур, пряме сонячне проміння тощо.


 

Вибір меблів згідно дизайнерському стилю закладу

Правильно вибрані меблі для ресторацій повинні підкреслювати загальний стиль інтер'єру та бути в ньому гармонічними та доречними.

Для закладів у стилі хай-тек, модерн часто обирають стільці, столи з хромованими деталями, склом. Меблі можуть бути нестандартної конфігурації, форми.

Еклектика передбачає поєднання різних стилів та напрямів, тому меблі для таких помешкань можна вибирати різні за дизайном та виконанням.

Заклади, що пропонують домашню кухню, ставлять акцент на меблях з дерева.

Ресторани у стилі бароко, класицизм повністю відтворюють атмосферу розкоші, багатства, шику, тому й меблі повинні відповідати цим критеріям — дерев'яні столи з різьбленням, м'які стільці з високими спинками, дивани, пуфи з текстильною оббивкою.

 

Обкладинка — pinterest.com. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com