Майдан, який відродив гордість приналежності до ідеї свободи

21 червня 2019
Iryna Kozak

Італійський підприємець, власник турбюро у Києві, волонтер, журналіст, автор книги «Янголи Майдану». Під час Революції Гідності активно підтримував українських активістів, супроводжував італійських репортерів, надаючи їм інформаційну підтримку та допомогу.

Не менш важливою діяльністю Мауро є співпраця з StopFake.org – платформа, головною ціллю якої є перевірка і спростування перекрученої інформації і пропаганди про те, що відбувається в Україні, де аналізується явище, як -от кремлівська пропаганда, у всіх аспектах і проявах.
 

«Українські радикали б'ють дітей за російську мову» (фейк); «Студент відрахований з університету за незручне запитання президенту Порошенко» (фейк); «Українська армія залучає найманців з Хорватії» (фейк). Це всього лише мала вибірка фейкових новин про Україну, які були поширені російськими ЗМІ і спростовані на сайті проекту StopFake.org.

Дякуючи Мауро Воерціо, сьогодні сайт працює і над дезінформацією італійською мовою. Ставши головним редактором італійського StopFake.org.it, Мауро систематично публікує «гарячі» новини та бореться за чистоту інформаційного простору.

В одному з інтерв’ю зазначив, що найкраща допомога в російсько-українській війні – це інформувати захід про те, що насправді відбувається в Україні.  

Ще одним великим здобутком для України стала книга  «Янголи Майдану», яку автор присвятив всім тим майданівцям, з якими його звела доля у ті важкі зимові місяці 2013-2014 років. Зокрема, присвятив її Янголам Майдану, щоб їх пам'ять не заплямували професійні пропагандисти, а подвих був прикладом для майбутніх поколінь, щоб вони залишалися взірцем для тих, хто не згоден з зазіханням на гідність людини, для тих, хто прагне основного блага кожної людини – свободи.

"Янголи Майдану"  за цим посиланням можна прочитати книгу та залишити коментар.

Адресував книгу італійцям, щоб допомогти їм зрозуміти революцію на Майдані, прийняти та стати її ідейними учасниками. Книга написана італійською мовою та з часом була перекладена й українською, з метою - дати можливість українському читачеві побачити революцію Майдану очима іноземця.

Мауро неодноразово говорив, що Майдан відродив у ньому гордість приналежності до ідеї свободи, яка є фундаментальною для людини.

13 червня в Посольстві України в Італії в м. Рим відбулась зустріч на якій Мауро Воерціо був удостоєний відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», за добровільну участь в проведенні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, здійснення волонтерської діяльності. Учасник Революції Гідності, волонтер, громадський діяч та військовий журналіст отримав відзнаку в присутності дипломатів, української громади з рук Першого віце-прем’єр-міністра України та міністра економічного розвитку і торгівлі – Степана Кубіва, який з офіційним візитом перебував в Італії.

Відзнака виготовлена з латуні з ефектом патинування і має форму кола діаметром 32 мм. На лицьовому боці відзнаки у центрі на тлі хреста розміщено стилізоване зображення палаючого серця, обрамлене знизу оливковими гілками. На зворотному боці у центрі розміщено малий Державний Герб України, по верхньому півколу – напис «ЗА ГУМАНІТАРНУ УЧАСТЬ», по нижньому півколу – напис «В АНТИТЕРОРИСТИЧНІЙ ОПЕРАЦІЇ». Разом із відзнакою вручається грамота.

На своїй сторінці у facebook Мауро написав: «Було дуже зворушливо та приємно отримати цю відзнаку від рук посла Yevguen Perelygin та Першого віце-прем'єр-міністра України. Я присвячую її всім, хто був близьким мені протягом багатьох років і дозволив жити цим досвідом, сповненим емоцій і людяності. Зокрема, я присвячую її хлопцям на фронті та всім, хто залишив нас жертвуючи своїм життям за ідеали. Без вас я б нічого не зробив, тому цю відзнаку присвячую кожному з вас, адже тільки разом ми сильні».

Протести, що почалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабміну про припинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно розширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада, за лічені тижні переросли в Революцію гідності. Ці події в Україні з кінця листопада 2013-го до сьогодні змінили мільйони життів та доль людей, серед яких є чимало іноземців, які своїми вчинками, ідеологією та жертвами, кожного дня свідчать вірність здоровому глузду та високим моральним цінностям. Один з таких друзів України та українців – є Мауро Воерціо.

Найголовніше — у будь-яких обставинах залишатися Людиною!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше