Майдан.. Відчуття.. Емоція... BABYLON'13

4 лютого 2014
Ольга Польова

Сьогодні лише ледачий не обговорює події на Майдані, котрі відкривають нову еру історії України. Але, в той час, як декотрі індивідуми здатні виключно на аналіз політичної складової народного протистояння владі, інші спрямовують свої погляди в глибину усіх соціально-психологічних змін у душах та світогляді українців, котрі стали рушівною силою Майдану та продовжують змінювати реальність для країни та нації в цілому з дня у день.

Майдан – наче океан: іноді там панує повний штиль, іноді справжній шторм. Але найчастіше ця фантомна стихія виносить на береги нашої цивілізації усе нові й нові творчо-мистецькі хвилі, народжені в його глибинах. Однією з таких, якщо не сказати, справжнім дев'ятим валом, став кінематографічний проект BABYLON'13.

Назва проекту народилась під впливом нетлінки Миколайчука “Вавілон XX” та Біблійного міфу про Вавілонську вежу – адже зараз українці різних соціальних прошарків, інтелектуального рівня, етнічно та мовно розрізнені спільно та кропітливо будують власну вежу в майбутнє.

Ідея даного мистецького проекту належить групі новітніх українських кінематографістів, режисерів та операторів. Усі вони – люди з нестандартним поглядом на кіно, лауреати міжнародних нагород, професіонали своєї справи. Серед них є відомі широкому загалу імена, такі як, до прикладу, Володимир Войтенко (керівник “Сценарної майстерні”, кінознавець та ведучий телепередачі “Аргумент-Кіно”), Володимир Тихий (режисер та ідеолог альманахів “Мудаки. Арабески”, “Україна гудбай”) та володарка золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю у номінації “Найкраща короткометражна стрічка” режисер Марина Врода.

В основі задуму лежить створення документальної повнометражної стрічки про події на Майдані з кінця листопада 2013 року і до їх майбутнього завершення. Але, варто зазначити, що ні хронологія подій, ні політичні складові не цікавлять творців проекту так, як більш тонкі матерії, народжені цими подіями – самоідентифікація, взаємодопомога, доброта, щирість, відданість... Усі ці якості, наче спляча красуня, прокинулись у більшої частини громадян після останнього “поцілунку” влади. І саме це у високій професійній манері старанно фільмує уся команда BABYLON'13.

На загальний доступ викладено чимало короткометражок з англомовними субтитрами. Запрошуємо вас ознайомитись з ними, та відчути дещо нове від звичайного перегляду фільму на каналі проекту: 
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше