Маленькі секрети великого Абатства

4 січня 2016
Oleksandra Orlova

Новорічний епізод "Абатства Даунтон" став гідним фіналом для легендарного серіалу. Аристократична сім’я Кроулі та їхні винахідливі слуги за шість років безумовно стали близькими кожному з нас. Ми милувалися витонченими вбраннями та декораціями, занурювалися в атмосферу балів та раутів, пізнавали тонкощі етикету та життя столітньої давнини. Готували разом місіс Патмор та Дейзі, страждали разом з подружжям Бейтсів, вчилися сарказму в графині Кроулі та плакали над кожною втратою героїв.


Здається, увагу прихильників серіалу не оминула жодна деталь, але "Абатство Даунтон" має багато секретів, і деякі з них будуть розкриті сьогодні:

Меггі Сміт не дивилася жодної серії "Абатства Даунтон"


Головна причина? Вона не хотіла мати жодних сумнівів про те, чи справляється з образом і чи варто продовжувати далі. За що ми маємо дякувати пані Сміт, адже втрата Вайлет Кроулі, вдовуючої графині, розбила б чимало глядацьких сердець. Але тепер, коли робота над серіалом завершена, акторка готова насолодитися серіалом і навіть отримала від колег-акторів набір дисків з усіма епізодами.

"Абатство Даунтон" — найпопулярніша історична драма у світі


За офіційними даними, щороку серіал збирає біля екранів 120 000 000 глядачів у 200 країнах.

В маєтку, який ми бачимо у кожній серії, живуть реальні люди


Насправді він має назву замок Хайклер, який з 1679 року належить гарфській родині Карнавон. Просто зараз, як і впродовж зйомок, там мешкають лорд і леді Карнавон. Замок відкритий для публіки в теплий сезон (квиток коштує 25 фунтів), його також можна орендувати для весілля чи святкових заходів. Крім того на території замку є котеджі вільні для туристів.

Всі сцени в крилі прислуги та на кухні знімалися в студії в Лондоні


Службові приміщення замку Хайклер недостатньо просторі для професійної зйомки, тому частину сцен, що стосується життя прислуги, доводиться знімати у спеціальному павільйоні в Лондоні.

Зйомка одного епізоду коштує продюсерам більше 1 млн євро


Джесіка Феллоуз у своїй книзі "The World of Downton Abbey" розповіла, що продюсери витрачають близько 1 млн євро на виробництво однієї серії шоу, і це не дивно, зважаючи на весь реквізит та обладнання, що використовують на зйомках.

В "Абатстві Даунтон" лише одна спальня


Спальні кімнати Кори, Мері та Едіт насправді одне й те саме приміщення, в якому все старанно змініюють на декілька днів, необхідних для зйомки відповідних сцен. "До кінця сезону ми маємо чимало шарів шпалер та фарби на стінах — зізнається художник-постановник Донал Вудс, — Але уважний глядач помітить, що пейзаж за вікном щоразу однаковий."

Нерідко вбрання героїв дійсно з тієї епохи, що ми бачимо на екрані


Частину реквізиту позичають на різних кіностудіях і навіть у музеях історії костюму. Учасники зйомок зізнаються, що окремі предмети одягу, особливо сукні, такі тендітні, що не піддаються чищенню, а тому можуть мати неприємний запах. Але виглядає все довершено!

Сюжет про турецького дипломата заснований на реальних подіях


Пам'ятаєте про смерть містера Памука в спальні Мері в першому сезоні? Творець серіалу Джуліан Феллоуз зізнався, що почув про подібний випадок від свого знайомого, тітонька якого написала про це в особистому щоденнику. Вона так само вимушена була перенести тіло чоловіка в іншу кімнату за допомогою інших жінок у будинку, аби з того не вийшов страшенний скандал.

Акторка Лаура Карлмайкл мало не відмовилася від ролі Едіт


Їй водночас запропонували роль у серіалі та запросили в театр — цілий сезон грати Віолу у п’єсі Шекспіра "Дванадцята ніч", тож Лаура серйозно вагалася на чию пропозицію пристати, але таки обрала "Абатство Даунтон". І, здається, аніскільки не шкодує.

"Абатство Даунтон" — британський серіал, найбільшу кількість разів номінований на премію Еммі


59 номінацій і 12 нагород за весь час зйомок. І це тільки Еммі, а ще є премії Гільдії кіноакторів, Золотий глобус, BAFTA-TV та чимало інших.

Королева Єлизавета — велика шанувальниця серіалу


А ще пильна глядачка: якось Її Величність помітила, що солдат Першої світової війни в серіалі носить медаль Другої світової. Треба бути дуже уважним до деталей, коли маєш таких обізнаних глядачів.

Джордж Клуні якось отримав гостьову роль у різдвяному епізоді серіалу


Щоправда, це була жартівлива міні-серія в рамках акції для збору коштів благодійного телемарафону "Text Santa", але всі прихильники "Абатства Даунтон" були в шаленому захваті, власне, як і актори…
 

Підготовлено за матеріалами сайту: countryliving.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше