Магнітно-резонансна томографія: що це та як підготуватися

25 серпня 2022
Редакція

Якщо вам знадобилася магнітно-резонансна томографія (МРТ) у Львові, наш медичний центр пропонує дану послугу з високоточними показниками та невисокими цінами. Для отримання результатів потрібні два параметри:

  • Високоточне брендове обладнання.
  • Досвідчений фахівець

Що називають магнітно-резонансною томографією

МРТ – це повністю безболісна процедура, яка працює по методу візуального дослідження. Для роботи приладу використовуються магнітні поля, а за допомогою комп’ютера кожна радіохвиля генерується. Таким чином створюються якісні, детальні зображення тканини тіла й органів. Така діагностика триває недовго – до 1 години в залежності від того, який орган чи органи треба досліджувати. Якщо ви звернетесь в мед центр Родина ми надамо вам медичну послугу, за якої ви звернулися, кваліфіковано та якісно.

Чи існують протипоказання до МРТ

Універсальність магнітно-резонансної томографії дозволяє навіть проводити діагностику аневризму в головному мозку. Також призначають таке обстеження людям із захворюванням внутрішнього вуха, очей, при пошкодженні нервів. Всім пацієнтам, хворим на онкологію призначають МРТ для дослідження стану пухлин та лімфовузлів.

Єдиним застереженням по стану здоров’я щодо виконання МРТ є наявність:

  • Металевого імплантованого елементу.
  • Кохлеарних імплантів.
  • Ортодонтичних апаратів.
  • Зубних імплантів.
  • Судинних затискачів.
  • Дефібрилятора.
  • Кардіостимулятора.
  • Стентів.
  • Стент-графтів.

Тобто, якщо у вашому тілі немає сторонніх тіл, вам дозволено робити таке дослідження. Зверніть увагу, що при клаустрофобії таке дослідження може стати сильною проблемою. Якщо ви некомфортно себе почуваєте наодинці в замкнутій кімнаті чи в вузькому коридорі, ліфті, повідомте про це медичній сестрі до початку проведення процедури.

Як проходить сама процедура МРТ

Якщо у вас є направлення на магнітно-резонансну томографію, ви можете не переживати, тому що ніякого болю не буде, ви будете знаходитись в спокої й відчувати як змінюється світло, звук. Пацієнта поміщають в спеціальний тунель обладнання, що виїжджає. Стандартні розміри тунелю – до 80 сантиметрів. Тунель має відкритий простір з одної й іншої сторони. Зверніть увагу, що вентиляційні шахти і освітлення створені за продуманим максимальним комфортом. Завдяки МРТ лікар отримає чітке зображення внутрішнього органу, де є проблема, встановить діагноз й тільки тоді зможе назначати коректне лікування. Якщо ви отримали направлення на магнітно-резонансну томографію, це не завжди означає присутність захворювання. В деяких ситуаціях лікар намагається не пропустити жодної деталі, щоб при призначенні лікування не припустись помилки.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com