Литовський журналіст присвятив книгу війні в Україні

13 квітня 2017
UAPOST.US
Литовський журналіст Довидас Панцеровас написав книжку "Земля Кіборгів", у якій розповідає про події, очевидцем яких був на Майдані та на сході України.

Про це пише Радіо Свобода.
 
uapost.us
 
Довидас Панцеровас розповів, що з цікавістю стежив за розвитком ситуації в Україні на межі 2013-2014 років. У січні 2014 року він разом із колегою-фотографом Відмантасом Балкунасом вирушив до Києва, щоб висвітлювати революцію на Майдані.
 
radiosvoboda.org
 
"Раніше я робив репортажі з війни в Афганістані, та в Україні все було інакшим. У нас не було ані бронежилетів, ані шоломів. У Київ я приїхав у кросівках і з парою джинсів. Виявилося, що ми потрапили у вир справжньої революції, до якої ми не були готові ані фізично, ані морально", - згадує журналіст.

За словами репортера, він на Майдані так захопився боротьбою українського народу за свободу, що після короткої перерви знову повернувся до Києва, а невдовзі опинився на Донбасі, де саме розпочиналися бойові дії.

"Я поїхав у Піски, що неподалік донецького аеропорту, а відтак у Мар’їнку. Моє особисте та професійне життя почало обертатися навколо війни в Україні. Хоча в Литві я займаюся журналістськими розслідуваннями, на той час мене цікавила тільки війна. Згодом, я зрозумів, що це не може продовжуватися вічно, тому я вирішив написати книжку, щоби перегорнути цю сторінку свого життя. У результаті народилася "Земля Кіборгів", - розповів Панцеровас.

Панцеровас наголошує, що "Земля Кіборгів" - це не зовсім публіцистика: "Я намагався викласти свою історію, наче роман. Я вирішив щиро розповісти про свої почуття, нічого не приховуючи. Це не тільки подорож Україною, але й мандрівка вглибину себе".

Автора "Земля Кіборгів" часто запитують, які висновки Литва та інші країни повинні зробити з подій в Україні."Головне, що ми всі повинні засвоїти – це те, що соціальне відчуження може стати смертоносною зброєю і навіть причиною війни. У кожній країні є люди, громади, які почувають себе ізольованими, знедоленими. І це нормально. Та ми не можемо залишати їх наодинці зі своїми проблемами, бо вони легко піддаються пропаганді і стають, так би мовити, знаряддям війни", - зазначив він.
 
Довидас Панцеровас в селі Миколаївка на передмісті Слов'янська
radiosvoboda.org​

 
На думку литовського журналіста, війна на сході України – це урок для всього західного світу. За його словами, відцентрові тенденції в ЄС, посилення радикальних рухів – це вияв настроїв тих європейців, які не почувають себе у безпеці. "Це тривожний сигнал, адже такі люди можуть можуть стати знаряддям у руках тих сил, які хочуть спричинити дестабілізацію Європи", – розмірковує Панцеровас.

Увесь прибуток від продажу своє книжки Панцеровас призначив на потреби литовської армії, передусім на батальйон Kęstučio, який базується неподалік литовсько-російського кордону.

(via)
UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше