"Листи з "Майдану" - спогади і поезія...

18 вересня 2014
Galyna Ugryna

Вечір суботи вибрала відвідати Український Інститут Модерного Мистецтва. Київський журналіст Андрій Чернюк та народний артист України, телеведучий Василь Ілащук - продюсери фільму "Листи з Майдану" презентували поетично та музично оформлений погляд на недалеке минуле. Першою аудиторією для показу за кордоном пощастило, завдяки зусиллям управи інституту, стати чиказькій. Андрій Чернюк був радіоведучим на Незалежному радіо 10 років тому разом з Оксаною Чуйко, зараз  вона і вела імпрезу.

Всіх накрило сильне розчарування, коли дізналися із вступу, що, з причин страйку авіакомпанії ЛЮФТГАНЗА, наші гості з України прибудуть аж о 12 ночі, тому показ фільму відбудеться без них.

Стрічка виявилася дуже короткою, проте насичено емоційною, адже подібні відеоролики нам дуже добре знайомі, десятки разів бачені. Об'єднувальною лінією була поезія, народжена очевидцями РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ, виконана сестрами Тельнюк, Василем Ілащуком і Назаром Стригуном та музика, тривожно невтішна... Фільм "Листи з Майдану" тривав близько півгодини, проте вийняв притрушені попелом інших подій нові сльози і навіть схлипування у залі. Треба сказати, що було 80 глядачів, не зважаючи на п'ятничні затори на дорогах і на великий фестиваль у Humboldt Park - Riot FEST.

Зі свого власного стану, скажу: позаяк ведуча запросила до обговорення побаченого і ситуацію Майдану, яку пережив кожний, захотіла виступити, але довго не могла утамувати внутрішній дріж і калатання серця! У словах отця Мирона Панчука про Боже благословення людини не тільки у комфорті та радощах життя, а й у великих стражданнях, я знайшла для себе отой коштурик, який поміг вийти до трибуни і поділитися досвідом поїздки у Київ у липні цього літа, про відео та фотозйомки, які тепер є моїм власним архівом перед "зачисткою" Майдану, про зустрічі з очільниками Громадського ТБ, інтерв'ю з сотниками, осавулою козацької сотні, зустріччю з журналістом LifeNews.

Михайло Глебів, організатор Автомайдану в Чикаґо, поділився своїми спогадами перебування на Майдані у грудні минулого року. Зараз він організовує молодь для проведення багатьох акцій та на допомогу військовикам в Україні. Коротко виступив Генеральний Консул України в Чикаґо Андрій Праведник.

Єднальна сила Майдану - безперечна, тому і розбрат не має знаходити місця у громаді, яка постійно закликає бути разом з трибун різних організацій, рухів. Медійне об'єднання поки що шукає спільні шляхи. Вірю, вони вже дуже близько!

Невеличкий фуршет, влаштований управою УІММ, вирівняв тривожний стан душі і продовжив спілкування після перегляду фільму.
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше