Лосини з високою посадкою: як обрати

20 лютого 2023
Редакція

Історія назви, важливі деталі та рекомендації з вибору лосин з високою посадкою

Разом з підвищенням популярності хобі та інтересів, пов’язаних з фізичною активністю, збільшився і попит на спортивний одяг, а саме на такий вид, як лосини.

Чому така назва?

Історично так склалось, що лосини спочатку були суто чоловічим атрибутом. Їх виготовляли з лосиної шкіри, від чого і пішла відповідна назва. Використовували їх у військовій справі, а пізніше  в якості елемента парадного одягу.

Корсетний пояс  зручно для будь-якої талії

Для виготовлення сучасних лосин шкіру, звичайно, не використовують, а шиють з еластичних та зручних для тіла матеріалів, як-от біфлекс чи трикотаж. За кроєм також є різні моделі  з високою, середньою та низькою посадкою. Особливо цікаві лосини з високим корсетним поясом, який:

  • Забезпечує більш фіксовану посадку на фігурі.
  • Дає утягуючий ефект.
  • Має естетичний вигляд.

 

З чого зроблений пояс лосин з високою посадкою на талії?

Всього існує два варіанту створення поясу-корсету легінсів:

Пояс лосин із високою посадкою повинен бути одночасно пружним, щоб добре триматись на талії, та еластичним, щоб було зручно такі лосини носити. Зокрема, щоб легко було згинатися.

Деякі види легінсів мають пояс із двох чи більше шарів тканини, з якої пошито сам виріб. За рахунок кількості шарів досягається пружність елементу, який посилююється еластаном у складі тканини. Створюється ефект гумки.

Якшо товщина тканини не достатня для створення необхідної пружності, у корсет вшивають широку гумку. Такий корсет товстіший порівняно з першим варіантом. Проте має свої недоліки:

  1. Менш еластичний пояс може бути незручним для виконання спортивних вправ чи повсякденного носіння лосин.
  2. Такі легінси бонально складніше вдягати, особливо жінкам з великими стегнами.

Рекомендації з вибору

Враховуючи те, що сучасні лосини — це універсальний одяг, розрахований на велику фізичну активність, який можуть носити як чоловіки, так і жінки, при виборі для себе слід звернути увагу на деякі деталі:

  • Крій та посадка на фігурі. Головні ознаки лосин, в яких буде зручно займатися спортом: ідеально огинає тіло та не сковує рухи. Якщо є зони в одязі, що тиснуть, або навпаки, не прилягають до тіла,  це означає, що ви обрали не свій розмір або одяг зшитий неправильно.
  • Не менш важлива деталь — шви. Повинні бути виконані міцними еластичними нитками, а зрізаний край тканини  якісно оброблений. Розрив шва під час присідань  ситуація не з приємних.
  • Тканина  це не тільки про якість, а і про призначення та властивості. Просто зручний еластичний матеріал для повсякденної активності, або для виснажливих тренувань  “дихаючі” матеріали з відведенням вологи.

Примірка  бажаний аспект

Не варто нехтувати приміркою перед покупкою лосин. Адже еластичності замало для комфортного користування. Висота талії повинна бути достатньою, щоб під час присідань річ не сповзала.

Зверніть увагу і на довжину штанин. Вона може бути трьох розмірів: укорочена, стандарт та довга (навіть нижче кісточок). Обирайте ту, яка доцільна для конкретного виду спорту.

Сподіваємося, що ця стаття трохи розширила ваші знання про специфічні деталі лосин. І наразі вибрати таку річ для себе буде простіше.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше