ЛікНеп 101. Відзнаки Державної служби України з надзвичайних ситуацій

14 січня 2015
Володимир
Відносно нещодавно (Наказ Міністерства оборони України № 33 від 17 січня 2014 року) у ДСНС України (колишнє МНС - це люди, які щодня не за гроші, а за почуттям совісті та обов'язку ризикують своїм життям аби врятувати інше), нарешті, було упорядковано та визначено відомчі заохочувальні відзнаки. Від себе хочу додати, що державна політика щодо даної служби є доволі таки цікавою з точки зору дослідження.

Ось декілька кричущих фактів:
1. після здобуття Україною незалежності на законодавчому рівні, служба визначилась не рано не пізно, а 17 грудня 1993!!!!! року, прийнявши Закон України "Про пожежну безпеку". До того користувались не легітимними (модне слово сьогодні) радянськиими нормативно-правовими актами. І після ще 19!!!! років ми отримали Кодекс цивільного захисту.
2. Потім йшла постійна реформа відомчої приналежності. Спочатку до МВС, потім - окреме Міністерство, тоді до Міністерства оборони і наразі знову МВС, виходить, що служба стала таким собі "відомчим Магеланом".
3. Про технічне забезпечення, аби не вдаватись у полеміку, можна сказати наступне - наші бойові машини є окрасою музеїв сусідньої Польщі, притому, що вже замінили спецавта нашим колегам зі "103" та "102", але ж ми - СТО ОДИН!!! Але це не є темою моєї статті (поки що), особисто я та багато моїх колег надіяться і вірять, що скоро ми вийдемо на нормальний європейський рівень, а те що зараз твориться, воно йде до завершення і доказом того є наказ МО № 33 від 17.01.2014 року. Отож, згідно з наказом встановлено такі відзнаки:
  • Подяка Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
  • Грамота Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
  • Почесна грамота Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
  • медаль "10 років сумлінної служби";
  • медаль "15 років сумлінної служби";
  • медаль "20 років сумлінної служби";
  • медаль "Ветеран служби";
  • нагрудний знак "За відвагу в надзвичайній ситуації";
  • нагрудний знак "Знак Пошани"..
А тепер пояснення схеми нагородження:
 
  • Подякою, Грамотою, Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій можуть відзначатися особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій після виходу на пенсію за активну участь у патріотичному вихованні особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вагомий особистий внесок у забезпечення цивільного захисту.
     
  • Медалями "10 років сумлінної служби", "15 років сумлінної служби", "20 років сумлінної служби" нагороджуються особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які досягли високих показників у професійній діяльності, є взірцем вірності присязі, сумлінно виконують службовий обов'язок та мають відповідну вислугу років служби в календарному обчисленні в органах і підрозділах цивільного захисту з урахуванням років попередньої військової служби у військах Цивільної оборони, Збройних Силах України та інших утворених відповідно до законів військових формуваннях України, служби на посадах рядового і начальницького складу в державній пожежній охороні, а також органах внутрішніх справ і правоохоронних органах України, податковій міліції, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України.
     
  • Медаллю "Ветеран служби" нагороджуються особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які мають не менше 25 років вислуги в календарному обчисленні, нагороджені медалями (медаллю) "10 років сумлінної служби", "15 років сумлінної служби", "20 років сумлінної служби" і є взірцем вірності присязі, досягли високих показників у професійній діяльності та сумлінно виконують службовий обов'язок. Особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які мають вислугу років у календарному обчисленні не менше 25, нагороджуються медаллю "Ветеран служби" після нагородження медаллю "20 років сумлінної служби".
     
  • Нагрудним знаком "За відвагу в надзвичайній ситуації" нагороджуються особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій за хоробрість, самовідданість, мужність і відвагу, виявлені під час виконання службових (трудових) обов'язків з пошуку і рятування людей, матеріальних і культурних цінностей, захисту довкілля в надзвичайній ситуації (небезпечній події), проведення робіт із розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України, у внутрішніх водах, акваторіях морів після війн, сучасних боєприпасів і підривних засобів, ліквідації особливо небезпечних проявів надзвичайної ситуації, надання невідкладної допомоги потерпілим, проведення спеціальних аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (небезпечної події).
     
  • Нагрудним знаком "Знак Пошани" нагороджуються особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які успішно й сумлінно виконують службовий (трудовий) обов'язок, мають не менше 7 років вислуги (стажу роботи) у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій у календарному обчисленні, нагороджені Подякою, Грамотою і Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за: особистий внесок у розвиток системи цивільного захисту; особливі заслуги в організації та здійсненні заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що загрожують життю або здоров'ю людей, завдають матеріальних збитків, рятуванні людей та матеріальних цінностей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та наслідків Чорнобильської катастрофи; особливі заслуги під час виконання службових обов'язків; особливі трудові заслуги; високі досягнення у професійній діяльності, а також за 25 і більше років бездоганної служби (праці). Нагрудний знак "Знак Пошани" є найвищою за статусом заохочувальною відзнакою Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
     
Подаю ескізи медалей та нагрудних знаків:
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше