Лев Перфілов

13 лютого 1933 р. народився Лев Перфілов, український актор. Він знявся у 120 фільмах; "король ролі другого плану" грав дрібних паскудників та великих негідників. Його хриплуватий тембр голосу запам’ятався глядачам.
 
uahistory.com
 
Навчався Лев Перфілов у Щепці, був наймолодшим. Одружився з однокурсницею, став батьком донечок-близнят. Кохання існувало, поки бідність їх колисала, а як тільки у дружини кар’єра пішла вгору, гроші завелися – кохання здимило.

Тому у 1956 р. Лев Перфілов здобув диплом і поїхав до Києва, де жила його мама; став актором Театру-студії кіноактора. На вулицях Києва актор познайомився з другою дружиною, Валентиною. Познайомився і на наступний день посватався. І все пішло добре: один за одним народилося троє синів. Його багато знімали. Він зіграв князя в драмі "Захар Беркут" Леоніда Осики; знявся в "Олесі" режисера Бориса Івченка; зіграв роль Дяка у фільмі "Гуси-лебеді летять", мудрого дядька Лева у фільмі "Лісова пісня"… "Кін-дза-дза", "Пригоди Електроніка", "Зелений фургон", "Місце зустрічі змінити не можна".

Та світла смуга закінчилася: Перфілов залишив родину й дуже страждав від самотності. Чорнобилець, інвалід другої групи, ліквідатор наслідків аварії, актор мотався у страшну зону дуже часто. Виступав перед солдатиками, розповідав про свої кіношні пригоди.

А на київському телеграфі його зігріла поглядом молоденька учениця-телеграфістка Віра. Йому 51, їй – 25, різниця – 26 років! Так уміє оточення рахувати чужі роки та гроші! "Развідьонка з сином ухопилася за старого актора!". А вони були поряд: Віра залишила роботу, стала домогосподаркою, їздила на всі зйомки за коханим. Розписалися вони через дев’ять років, коли треба було оформляти закордонні паспорти. Сімнадцять років тепла й ніжності подарувала їм доля. 

Лев Перфілов помер 24 січня 2000 р. від важкої хвороби легень. Похований на Лісовому цвинтарі в Києві.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше