Легенда оживає

26 червня 2014
Julia Mysyk
Ні, в нас не живуть "бандерівці", які лише п’ють медовуху, кричать "Смерть ворогам!", розстрілюють та грабують усіх російськомовних та розмовляють на польському діалекті. Сумно, коли такий стереотип складається у людей про моє рідне місто, у якому живуть дуже виховані, ввічливі та веселі люди. Справжні патріоти своєї держави, готові у будь-який час захистити її та боротись до кінця, що ми неодноразово доводимо.

Я сміливо можу сказати, що моє місто – найкраще. Найкраще місто для творчості, кохання, відпочинку, життя…Просто найкраще. Таке рідне та незвідане водночас. З ароматом кави та шоколаду, звивистими вуличками, мальовничими парками, величними церквами, казковими трамвайчиками, кольоровими будинками та італійськими подвір’ями. Історично – романтичне. Місто батярів та пива. Чарівних панянок та містичних легенд.

Люблю Львів у будь-яку погоду та пору року. Коли багряно-золотисте листя кружляє у вигадливому танці, а ти сидиш у затишній кав’ярні, милуючись мальовничими пейзажами. Чи все навколо огорнуте сніговою ковдрою і яскраві вогники чарівно мерехтять, перетворюючи різдвяну ярмарку на справжню казку. Чи цвітуть дерева і групи гамірних туристів порушують уставлений спокій. Завжди прекрасний та непорушний. Мій Львів.

Будь-яка людина – незалежно від віку, статі, національності чи соціального статусу, обов’язково закохається у Львів. Кожен знайде для себе тут саме те, що шукає. Старовинна та неповторна архітектура, якої немає ніде в світі. Поєднання стилів та напрямів створюють саме це неповторне шедевральне враження. Навіть Личаківським кладовищем можна тинятися годинами, постійно знаходячи щось нове. Церкви та костели різних релігій та конфесій. А чого лише варта площа Ринок…

Культурна столиця України. Музеї, театри, найцікавіші виставки та концерти – усе це можна постійно спостерігати у Львові. Впродовж цілого року у нас відбуваються усілякі фестивалі – кави, шоколаду, сиру та вина, джазу; День пампуха, батяра, пива, Велика коляда та ще багато різних святкових гулянь. Тільки про наші оригінальні кафетерії та ресторани, які постійно відвідує велика кількість людей з усього світу, можна розповідати годинами.

Місто постійного свята. У Львові і тільки у Львові можна побачити романтичні освідчення у коханні, вуличні танці по суботах, справді талановиту молодь, яка легко зіграє на фортепіано кращі зразки класичної та сучасної музики, дракона який дихає вогнем і Аполлона у вишиванці, сфотографуватись із живими статуями та дівчатами у середньовічних сукнях, які продають квіти, покататись на подвійному велосипеді, піднятись на Ратушу, почути "Слава Україні!". А найцікавіше, що це все на одній вулиці.

Неважливо скільки разів ти був у Львові, ти можеш вивчити його, але ти завжди хотітимеш повернутися. Якась магічна енергія, особлива атмосфера добра та спокою, яку випромінює кожний куточок мого міста. Я знаю, що де б я не жила, не вийшла заміж та народила дітей, я хочу зістаритись у Львові. Сидіти, вдивляючись у рідні обриси міста і згадувати усе найкраще, що трапилось тут. Бо кращої старості я для себе не уявляю.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Alina Vylavcha Alina Vylavcha 26 червня 2014
Дуже гарно написано, з любов"ю! :) знову захотілося у Львів!!!
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше