Лазерна епіляція за наявності родимок

2 лютого 2023
Редакція

Ви хочете позбавитися волосся, але на тілі є родимки? Чи можна робити епіляцію? Чи не буде на них негативного впливу? Перш ніж ви відвідаєте центр Steffany, щоб провести лазерну епіляцію в Івано-Франківську, вам потрібно розібратися в цьому питанні. Родимки є у кожної людини, вони можуть бути великими та маленькими, розташованими у різних місцях та мати різні форми. Всім відомо, що травмувати їх не можна, тому постає питання: «Чи можна робити лазерну епіляцію?».

У родимці знаходиться велика кількість меланоцитів, що виробляють меланін. Саме він поглинає промінь, що дозволяє перетворити світлову енергію на теплову. Фолікул нагрівається і руйнується, що дозволяє повністю позбутися волосся. Обробити шкіру потрібно так, щоб не зачепити родимку.

Проведення процедури

Якщо в області проведення епіляції є родимки, потрібно оглянути їх, і провести обробку спеціальними засобами. Це дозволить захистити їх від впливу лазера. Промінь реагує лише на меланін, тому закрите утворення він не виявить. Потрібно обережно проводити обробку, щоб не зачепити його. За наявності великої кількості невусів проводити обробку лазером не можна. Якщо волосся росте з нього, його обробка заборонена. Процедура може не дати результату, а також є велика ймовірність появи опіку.

Якщо порівнювати різні методи видалення волосся, всі погодяться, що обійти родимку апаратом набагато простіше, ніж при шугарингу. При пошкодженні невуса, потрібно проводити спостереження за ним, і за будь-яких змін звертатися до лікаря.

Протипоказання до епіляції

Є захворювання, при яких видалення волосся лазером заборонено:

  • Онкологія;
  • Захворювання імунітету;
  • Дерматологічні захворювання; 
  • Інфекції та віруси;
  • Варикоз та тромбофлебіт.

Перед проведенням процедури необхідно обов'язково проконсультуватися зі спеціалістом лазерної епіляції, та упевнитися в тому, що у вас немає протипоказань.

Чи є небезпека?

Чи має лазер небезпеку для родимок? На цю тему можна сперечатися довго. Якщо звернутися до професіонала, то ви не зіткнетеся з побічними ефектами. Але є ті утворення, біля яких заборонено проводити процедуру. Всі невуси відрізняються за кольором та розміром, тому тільки лікар може визначити, чи можна проводити епіляцію. Насторожуючими симптомами, що вказують на проблеми з родимкою є:

  • Збільшення розмірів; 
  • Набуття нерівних обрисів;
  • Відсутність симетричності;
  • Потемніння;
  • Поява крові.

Щоб не турбуватися про своє здоров'я, пройдіть консультацію фахівця, який зможе провести огляд та відповісти на ваші запитання. Пройти курс лазерного видалення волосся ви можете у салоні Steffany в Івано Франківську.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше