Київ-Париж (St. Valentine)

6 лютого 2015
Bogdan Obraz
День святого Валентина – не таке рожеве свято, як його малюють. Насправді, це каталізатор стосунків. Тобто багато стосунків започатковуються до дня святого Валентина і більшість пар розходяться приблизно через тиждень після свята. Згідно із статистикою у "Книзі облич" (зміна статусу серед 10 000 учасників) можна відзначити, що більшість стосунків руйнуються по понеділках, під час "весняного брейку" (після дня святого Валентина) і за два тижні до католицького Різдва (25 грудня). Між іншим, на Різдво пари майже ніколи не розходяться.

День святого Валентина - це свято, що дає можливість освідчитися у коханні. Але невже для цього немає інших днів?

Люди немов би бояться бути самотніми у цей день. У Парижі день святого Валентина охарактеризували святом самогубства, адже чимало людей зустрічають 14 лютого на дні Сени, на рейках метро чи РЕР, на бруківці після польоту з останнього поверху...

А як розуміти фразу "святкувати" день святого Валентина? В день святого Валентина не ходи без вазеліну? Або це єдине свято, після якого болить не голова?

День Святого Валентина у Франції – це 100% свято споживання, "свято секретарок". Безліч підприємств розглядають цей день виключно як збільшення свого товарооброту. Тому коханим обов'язково дарують квіти за декілька євро, цукерки та шоколадки за декілька десятків євро, вишиті серця від ексклюзивних модельєрів за декілька сотень євро...

Згідно з дослідженнями, якщо 74 євро – це середня сума, яку хлопець витрачає на вдале перше побачення, то на вдале свято Валентина слід витратити щонайменше вдвічі більшу суму. Але навіщо? Подарунки – це не підкорення маркетинговим нормам чи усталеним традиціям. Передусім, це намагання принести радість і посмішку коханій людині. Подарунки повинні підкреслювати почуття, а не матеріальне становище. Існує хороша арабська приказка, що той хто дарує мало, дарує від щирого серця, а хто дарує багато – дарує від своєї розкоші.

Коли на день Святого Валентина я подарував Х ланцюжок з білого золота за чималу суму, у неї це викликало чомусь алергію і подразнення шкіри. Коли на день Святого Валентина я обмежився красивою валентинкою Y, вона обурилася, чому я не запросив її у кафе чи на "діскацєку в клубє". А Z я нічого не дарував на 14 лютого, адже коли люди закохані, то кожен день – це день Святого Валентина.

Так чи інакше, в цей день відчуваються перші нотки весни. Тому ми чисто символічно пішли гуляти і вечеряти разом у XVII округ.

Ми попрямували до найближчого ресторану. "Синій вагон" – це справжній вагон, що знаходиться у фасаді дому над прірвою, внизу якої розташована залізниця. Ми сіли коло вікна (столик № 2) і просто дивилися одне-одному в очі, а під нами проїздили потяги. Хоча наші стосунки серйозно хиталися через несумісність інтересів і пріоритетів, я усвідомив, що треба цінувати кожний момент, проведений поряд з коханою людиною. Адже сума часу, проведеного поряд з коханою людиною, є завжди більшою, ніж сума часу, проведеного одне-в-одному (секс, поцілунки) і т.п.

82% французів вважають, що стосунки руйнуються через ревнощі та заздрощі. 1 з 3 французів зраджував, але 2 з 3 французів готові пробачити зраду. 59% французів твердо переконані, що любов без сексу неможлива. А чим можуть пожертвувати французи заради любові?

Відповідь надана агенством маркетингових досліджень TNS:
 
  • 39% готові покинути свою країну;
  • 37% згодні відмовитися від кар'єри;
  • 22% можуть посваритися з родиною та друзями;
  • 21% готові розірвати стосунки з хлопцем/дівчиною;
  • 6% згодні змінити релігію;
  • 3% можуть залишити власних дітей (більшість - чоловіки).
     
 До екзаменів залишалося ще довго, тому можна було радіти життю. 


Уривок з роману "Київ-Париж": Love in Paris
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше