Курячий бульйон - смакуйте на здоров'я

Курячий бульйон – смачна і корисна їжа, відома кожному. Напевно, багато з вас пам’ятають, як у дитинстві бабуся чи матуся готували запашний курячий бульйон, щоб життєдайна рідина вилікувала гастрит чи застуду. Цю просту страву називають «єврейським пеніциліном». Курячим бульйоном годують хворих після операції, бо він додає сили і здоров’я. З нею пов’язані і кумедні історії. Відвідувач дорого ресторану, показуючи на тарілку щойно принесеного курячого супу, розгнівано питає офіціанта:

— Що це таке?

— Це відмінний курячий суп.

— Так,але є одна проблема: тут немає курки.

— Справа в тому,що її тут і не повинно бути. Зазвичай  курка у ньому тільки миється та обполіскується. І все!

Готувати курячий бульйон дуже легко. Потрібні вода, курка, цибуля та морква. А от спеції краще не додавати, бо втратите натуральний аромат самої курки. За бажанням можна додати  подрібнену петрушку в готову страву. Треба зауважити, що з білого м’яса вийде більш дієтичний продукт, ніж з усієї тушки. Варять бульйон і з самих кісток та хрящів. Такий бульйон сприяє кращому зрощенню переломів. Дієтологи рекомендують не вживати шкіру та жир. А також варити бульйон з натуральних фермерських курей. Інакше ви ризикуєте отримати шкідливий відвар з антибіотиків, хімічних домішок і гормонів.

На основі курячого бульйону можна приготувати безліч перших страв: з вареним яйцем та зеленню, з овочами, суп – локшину, грибну юшку. Кожен має змогу вибрати рецепт за своїм смаком. Та навіть створити свій унікальний рецепт. Згодні? Тож смакуйте, насолоджуйтесь та набирайтеся сили та здоров’я завдяки невибагливій страві  під назвою КУРЯЧИЙ БУЛЬЙОН!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше