Курка в духовці з яблуками

Інгредієнти:

  1. Курка - 1 шт. (тушка охолоджена)
  2. Яблука - 5-7 шт. (зелені)
  3. Сметана (майонез) - 100г.
  4. Часник - 2 зубчики
  5. Сіль - за смаком
  6. Перець - за смаком
  7. Трави і прянощі - за смаком

Приготуваня:

1: Готуємо курку

Часник очищаємо, давимо через прес. Змішуємо його з перцем, сіллю і травами. Трави і прянощі можете вибрати на ваш смак або скористатися готовими сумішами з магазину. Приблизний склад спецій: чебрець, розмарин, базилік, червоний перець, гвоздика, майоран. Курку використовуємо охолоджену, ретельно її миємо в холодній проточній воді. Зрізаємо з неї весь видимий жир. Натираємо її всередині і зовні пряною сумішшю, а потім обмазуємо майонезом або сметаною.

 2: Фаршируємо курку яблуками

Яблука необхідно вимити і обшпарити гарячою водою. Розрізаємо яблука навпіл, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Фаршируємо черевце курки, намагаючись вмістити в нього максимальну кількість яблук. Викладаємо шматочки яблук і з боку шиї.

Тепер зашиваємо отвір, протикаючи шкірку товстою ниткою, просунутою у велику міцну голку. Залишаємо довгі кінці нитки, щоби потім її можна було легко прибрати. Також пов'язуємо ниткою ніжки. Це потрібно для того, щоб курка рівномірно пропеклась.

Залишаємо її на 30 хвщоб вона промаринувалася 

3: Запікаємо курку з яблуками

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди змащене олією деко з куркою. Під час запікання періодично поливаємо курку витопленим жиром – це не дасть їй пересохнути, а також додасть їй красивої золотистої скориночки. Час запікання залежить від розміру курки, в середньому потрібно 1,5-2 години. За 30 хв до готовності, кладемо на деко з куркою часточки яблук і запікаємо.

4: Подаємо курку, запечену з яблуками

Викладаємо курку на блюдо, витягуємо нитки і прикрашаємо запеченими яблуками. Курку розрізаємо прямо на столі і кладемо на тарілки разом з яблуками.

Приємного апетиту!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше