Купальнику–бікіні виповнилось 65!

5 липня 2016
Vita.

Сьогодні світ моди відзначає 65-річччя появи надзвичайно популярного купальника – бікіні. Спочатку всі купальні костюми були закритими. Але в 1946 році паризький модельєр Луї Реар подарував світові – бікіні. Назва "бікіні" купальник отримали на честь атола Бікіні, на якому за кілька днів до цього армія США провели ядерні випробування.

Дізнавшись про випробування Реар вирішив назвати винайдений ним купальник «Бікіні  розділений атом». Таким чином, в назві купальника обігрується ядерний розпад.
Перший купальник бікіні складався з  чотирьох трикутників, на які використано всього 75 сантиметрів тканини. Однак модельєру щоб продемонструвати цю красу людям, прийшлось довго шукати дівчину, яка б наважилась одягти таке відверте вбрання. Першою моделлю, яка продемонструвала крихітний купальник стала Мішель Бернардіні, танцівниця з Казино де Парі. Вона сміливо вбралася в два клаптики тканини і продефілювала на показі мод уздовж паризького басейну Молінарі.
Після своєї шокуючої появи купальник-бікіні довго чекав на свою популярність. Через надмірну відвертість багато дівчат не наважувались одягати такий купальник, а на багатьох курортах Франції, Італії та Іспанії бікіні забороняли до середини 1950-х років.
Стати бікіні популярним допоміг фільм Роже Вадима «І Бог створив жінку» з Бріжіт Бардо в головній ролі. Тут відома актриса з’явилася перед  глядачами у шикарному білому купальнику. Від тоді ставлення до бікіні змінилося.
І  незважаючи на величезну кількість інших купальників, різних фасонів та моделей, вони і сьогодні є однією з найбільш популярних і улюблених моделей купальників серед жінок у всьому світі.
victoriassecret.com
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше