Ксенія Деснянська (Десні, Дада)

19 січня 1894 р. у м. Остер, Чернігівщина народилася Ксенія Десницька (Десні, Дада) — актриса німого кіно, яка знімалася в Німеччині.
 
uahistory.com, wikipedia.org

Змалку займалася танцями. 16-річною Ксенія Десницька виїхала до Німеччини, де через рік народила дочку, майбутню успішну британську актрису театру та кіно 1930-1950-х Тамару Десні (Бродську).

Після жовтневого перевороту 1917 року Ксенія Десницька емігрувала на Захід, осіла в Берліні.

Вперше ім’я Десні фігурує 1921 року в титрах до стрічки "Weib und Palette / Поклик долі" режисера Йоханнеса Лютера. Розквіт кар’єри Десні припадає на 1926—1927 рр.

 

Дада активно знімається, а її партнерами стають артисти — Рудольф Кляйн-Рогге, який у 1927 році знявся в "Метрополісі" Фріца Ланга, а з Десні грав у фільмі "Діамантова троянда", Ольга Чехова і Макс Хансен ("Сім’я Шимек"), Віллі Фрітш ("Наречена боксера"), Гарі Лідтке ("Солдат Марі" і "Дівчина з народу") та інші.
У 1929 році 35-річна акторка покинула кіно.

1931 року Десні разом з дочкою Тамарою оселилась в Лондоні.

1950 перебралась у Францію, де дочка відкрила готель і ресторан "Тамара". Померла в містечку Рокфор-Ле-Пен на Лазуровому узбережжі 1954 року.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше