"Найкраща акторка всіх часів": Меріл Стріп святкує день народження

22 червня 2018
Ліля Колісник

Меріл Стріп. Найвеличніша акторка сучасності та визначна жінка, яка продовжує робити культурний внесок для світу. Навряд чи знайдеться людина, яка не погодиться із цими словами. Сьогодні жива легенда святкує день народження. 

Мері Луїз Стріп, відома світові як Меріл Стріп, народилася в Нью-Джерсі. У жилах знаменитості тече швейцарська, ірландська та голландська кров. Дитинство Меріл пройшло в родині, де мистецтво любили і поважали. Особливо це стосувалося мами-художниці. Жінка виховувала в дітях  — дочці Мері і синах Дені і Гаррі  — любов до прекрасного. Батько працював менеджером у фармацевтичній компанії і більше дбав про матеріальне благополуччя сім'ї.

Здобувши середню освіту, майбутня актриса почала вивчати драматичне мистецтво спочатку в коледжі, а потім в Єльській драматичній школі. Закінчивши театральний заклад, Меріл Стріп вирушила підкорювати Бродвей.

Кожен, хто приходить в мистецтво, мріє залишити після себе помітний слід, щоб було чим пишатися в молодості і за що не було б прикро в старості. Меріл Стріп відноситься саме до такої категорії людей. Її творча кар'єра, яка починалася із звичайнісінького аматорського гуртка в 1971 році, розвинулася в бурхливий роман зі сценою і кінематографом. Першу роль в кіно Меріл зіграла в 1977 році у фільмі «Джулія», а в 1978 вона вже була номінанткою на премію "Оскар" за роль у фільмі «Мисливець на оленів».

Кадр з фільму "Мисливець на оленів"

Добре кажуть, як почнеш нову справу  — добре чи погано, успішно чи не дуже  — саме з таким знаком воно і буде супроводжувати тебе по житті. Так було і в Стріп. Після номінації вона одразу отримала й саму премію "Оскар" в 1979 році за роль в картині «Крамер проти Крамера», а в 1982 році в неї буде вже друга статуетка за роль в картині «Вибір Софі». А після  — маса ролей в театрі і кіно, але наступний Оскар їй дістанеться лише в 2011 році за роль Маргарет Тетчер у фільмі «Залізна леді».

У день народження іменинниці пропоную підбірку її тез-роздумів про життя.

1. Гадаю, ви знайдете власний шлях. Врешті це те, що маєте відчути саме ви. А не те, що скаже мама. Не те, що скаже вам якась актриса. Чи скаже хтось ще. Прислухайтеся до внутрішнього голосу.

2. Мить, у яку ти почнеш перейматися тим, що скажуть інші,  — це мить, коли ти перестанеш бути собою. 

3. Інтегруй те, у що ти віриш, у кожну площину свого життя. Працюй з віддачею і роби більше і краще, ніж будь-хто.

4. Моя порада: не витрачайте так багато часу на турботу про те, чи ідеальна у вас шкіра, чи потовстішали ви на кілограм. Задумайтеся, що ви взагалі зробили в цьому житті, що наразі маєте.

5. Люди кажуть мені: "Ти граєш таких сильних жінок". А я відповідаю, чи казали ви чоловікові: "Ти граєш таких сильних чоловіків"?

Зображення — 24smi.orgbit.ua, pinterest.com.

[adSlot8]

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше