Краса чи практичність: на що звертати увагу при виборі столового посуду?

17 липня 2024
Редакція

За обіднім столом збирається вся родина — це місце, де ми ділимося своєю радістю, розповідаємо історії та смакуємо домашню їжу. І саме тут дрібниці набувають особливого значення. Гарний столовий посуд — це не просто предмети на столі, а частка нашого досвіду. Він може підкреслити унікальний стиль господині, зробити обід більш святковим, навіть вплинути на смак страви. 

Сервірування столу красивими тарілками та вишуканими кухлями – насправді цілком доступна примха, яку допоможе задовольнити інтернет-магазин Аврора. На сайті ти знайдеш широкий асортимент різноманітного столового посуду на будь-який смак, а ціни на нього приємно здивують. Обережно: ризикуєш скупити все! Саме тому, щоб не витратити зайве, дамо тобі декілька корисних порад щодо вибору посуду на кожен день. Користуйся!

З якого матеріалу посуд найкращий? 

Одним із найвишуканіших матеріалів для виробництва столового посуду є порцеляна. Вироби з неї виглядають витончено, чудово підходять для урочистих заходів. Хоча порцеляна доволі міцна, її легко пошкодити при сильному ударі. Більшість посуду можна мити в посудомийній машині, проте для збереження його вигляду та довговічності рекомендується ручне миття. Фарфор є безпечним для здоров'я матеріалом, не виділяє шкідливих речовин при нагріванні й не взаємодіє з харчовими продуктами.

Кераміка – чудова альтернатива порцеляні. Продукція з неї зазвичай доступніша за ціною та майже не поступається за рівнем міцності. Асортимент керамічних виробів надзвичайно широкий, тому кожна господиня легко знайде гарні варіанти на свій смак. Здебільшого такі вироби можна мити в посудомийній машинці та нагрівати в мікрохвильовці, якщо це не заборонено виробником. 

Скло – ще один популярний варіант для виготовлення обідніх тарілок. Воно має високу міцність та стійкість до подряпин і сколів, що робить матеріал одним із найпрактичніших. Важливо, що скло витримує екстремально високі та низькі температури, тому є ідеальним для використання на кухні. Надзвичайно гладка скляна поверхня не вбирає в себе запах та колір їжі, завдяки чому підходить для тривалого зберігання продуктів та готових страв.

Шукаєш столовий посуд з винятковими характеристиками чи хочеш зробити особливе сервірування? Тоді варто звернути увагу на вироби з деревини та металу. Оригінальний салатник, ваза для фруктів чи блюдо для подачі закусок здатні створити такі акценти.

Дизайн та комплектність столового набору

Відчуваєш спокусу придбати нову оригінальну тарілочку або кухоль, щойно їх бачиш? Насправді немає нічого поганого в тому, щоб використовувати різноколірний посуд у повсякденному житті. Не варто відмовляти собі в такому простому задоволенні: пити чай з «вухатої» чашки чи тарілки у формі серця. Проте, якщо ти часто приймаєш гостей та хочеш вразити їх, варто звернути увагу на подібність дизайну окремих елементів сервірування. Це допоможе створити гармонійну атмосферу під час обіду чи вечері, підкреслити стиль інтер’єру та продемонструвати свій гарний смак.

Найпростіший спосіб дотриматися єдиного стилю – вибирати однотонні тарілки та надавати перевагу простим класичним формам. Це дозволить тобі створювати власну колекцію протягом тривалого часу, доповнюючи її новими елементами. Окрім того, випадково розбита тарілка не засмучуватиме тебе так сильно, адже аналог досить просто підібрати. Однотонний посуд не обов’язково має бути білим – винятково виглядають також білі та сірі тарілки; а якщо ти прагнеш створити за столом піднесений настрій, то сміливо експериментуй із яскравими кольорами.

Для гарного сервірування столу варто подбати не лише про практичність та гармонійне поєднання кольорів. Не менш важливо врахувати, які предмети знадобляться для повсякденного використання та святкових заходів. Насамперед потрібно купити тарілки для подачі різних страв, миски та салатники, чашки, склянки та келихи, столові прилади тощо. Замовляй все необхідне в інтернет-магазині Аврора та переконайся в тому, що гарне сервірування не вимагає великих витрат. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com